Doorbreek de kettingen die jou vasthouden!

Gepubliceerd door MarianJose op

Waarom blijf je zitten in een situatie die je ongelukkig maakt?

Mij is vaak gevraagd: waarom bleef je bij zo’n man die je geestelijk, emotioneel en lichamelijk mishandelde?

Dat is een goede vraag en ik geef zelf dan altijd het antwoord: omdat ik in die tijd niet genoeg van mezelf hield en dacht op de één of andere manier iemand nodig te hebben om gelukkig te zijn.

En nee, ik kwam niet uit een gezin waar geweld normaal was. Ik kwam uit een liefdevol gezin. In het gezin waarin ik opgroeide was ook geen alcoholmisbruik, dus dat was ook niet een patroon wat voor mij normaal was, toen ik een man ontmoette die heel erg veel dronk.

En nee, ik ben niet dom. Ik zeg achteraf ook vaak dat ik veel intelligenter ben dan hij was. Hij kon (onbewust) maar één ding doen om met mij op hetzelfde niveau te komen en dat was door mij nog kleiner te maken dan ik me op dat moment diep van binnen, emotioneel gezien, voelde. Onbewust zag ie zijn eigen tekortkomingen en dat is natuurlijk heel confronterend. Dus in plaats van naar je zelf te kijken is de enige manier die de je dan nog hebt, de ander aanvallen. Die ander de schuld geven van hoe jij je voelt. Dat is wat ie onbewust deed.

Oké, ik was zeker op vele momenten niet gelukkig, maar er waren ook goede momenten. Momenten waarop de droom van het hebben van een man en een kindje bijna uit leken te komen. (zie ook mijn blog dat ik eerder heb geschreven). En dat houdt je dan ook in de relatie waarvan je ook heel duidelijk voelt dat dit zeker niet een goede man voor je is. Je bent eigenlijk continue in gevecht met je verstand en je gevoel.

En pas jaren later, toen ik o.a. diverse coaching opleidingen deed, leerde ik over het Onderbewuste en de Comfortzone. En over de Wet van Aantrekking.

Je Onderbewuste houdt niet van veranderen en houdt de situatie liever zoals ie is. Ook als is die situatie verre van ideaal, het is voor je Onderbewuste veilig. Je weet weet wat je hebt, en je weet niet hoe het zal zijn als je die stap zet buiten die situatie die je Comfortzone is geworden.

Natuurlijk zei ik na de zoveelste ruzie weer tegen mezelf dat het nu genoeg was en dat als de mogelijkheid zich voordeed ik weg zou gaan. Maar hij was binnenvaartschipper en soms lagen we met het schip in de middle of nowhere en kon ik niet zomaar weg. En ik had mijn huisdieren aan boord. Die kon en wilde ik ook niet zomaar achterlaten.

Ik was onzeker en op bepaald moment ook letterlijk bang voor de gevolgen als ik wel weg zou gaan.

En hij was ook lief en kon zeker ook zorgzaam zijn. Hij dronk veel, maar ik was lange tijd nog steeds heel diep van binnen er van overtuigd dat met mijn liefde ik hem wel kon helpen.

Zie je wat er allemaal gebeurd op zoveel bewust als onbewust niveau? Je kunt bewust nog zoveel bedenken maar het Onderbewuste zal met steeds meer argumenten komen waarom je toch maar beter kunt blijven zitten waar je zit. En dat doet het niet omdat het een hekel aan je heeft, maar juist omdat het je wil beschermen. Behoeden voor een nog groter gevaar.

Nu begrijp ik dat als je niet van je zelf houdt, je ook mensen zult aantrekken die niet van zichzelf houden en dus ook zeker niet van jou kunnen houden. Dat je als jij denkt dat je iemand nodig hebt om liefde te krijgen, je eigenlijk heel leeg van binnen bent en je dus ook alleen maar leegte te geven hebt. En als die ander dus net zo is, krijg je dus ook alleen maar gebakken lucht (leegte) van de ander.

Het lijken zulke cliché’s dat je eerst van je zelf moet houden om van een ander te kunnen houden, maar het is echt waar.

Op het moment dat jij iets wilt aantrekken vanuit een gevoel van leegte, een gevoel van tekort, zal het Universum reageren met jou meer dingen te geven die jouw leegte en tekort laten zien. Het gelijke trekt het gelijke aan. Dat is een Universele wet. Dat heeft alles met energie, met vibratie te maken. Het Universum laat alleen maar zien waar jij aan denkt, waar jij je focus op hebt. En dat doet het Universum niet om jou te plagen, maar om jou te laten zien waar jij kunt groeien.

Om dus andere dingen aan te kunnen trekken zul je eerst zelf moeten veranderen.

En dan zowel op bewust niveau als onbewust niveau. Als je Onderbewuste en Bewuste niet hetzelfde willen, blijf je jezelf steeds saboteren.

Ontdekken wat er in je Onderbewuste aan (belemmerende) overtuigingen zit opgeslagen is niet moeilijk te ontdekken. Kijk maar om je heen naar wat je nu in je leven hebt. Dat heb je allemaal gemanifesteerd door eerdere gedachten die je hebt gehad.

Dus ervaar je nu te weinig liefde? Dan is de kans heel groot dat er in jouw Onderbewuste een overtuiging zit dat jij te weinig van jezelf houdt, omdat je misschien wel heel diep van binnen er van overtuigd bent dat jij niet de moeite waard bent om van gehouden te worden.

Zolang dat worteltje er niet uitgetrokken wordt, blijft het plantje terug komen.

Dat zelfde geldt voor alles waarvan jij in je leven een tekort ervaart: geen werk of werk waar je blij van wordt. Geen geld of niet genoeg geld. Geen relatie of niet de juiste relatie. Geen liefde.

En dan kun je positief gaan denken of affirmeren tot je een ons weegt. Maar zolang dat worteltje er nog zit zul jij alle zeilen bij moeten zetten en dan nog komt er een tijd dat je jezelf weer onbewust gaat saboteren.

Je zult bijvoorbeeld niet de juiste acties gaan ondernemen om wel je droomleven te manifesteren. Je roept het dan wel elke dag maar zodra je tot actie moet komen, bedenk je bijvoorbeeld dat je nu toch eerst je huishouden op orde moet maken. Of dat je nu maar een uurtje hebt, en morgen veel meer tijd om actie te ondernemen.

Of je vertelt je zelf dat je nu toch echt geen geld hebt om die leuke cursus of training te gaan volgen. Je zou het wel willen, maar nu komt het niet uit. Of de datum waarop ie gegeven wordt komt niet goed uit. Is te snel of nog te ver weg om nu te kiezen er naar toe te gaan.

Of het lijkt nu toch echt te gaan lukken, maar dan komt dat stemmetje naar boven dat zegt: ‘Dit is te mooi om waar te zijn. Dit is vast beginners geluk, dit kan vast niet lang zo door gaan’ En voor je het weet krijg je precies waar je om vraagt. “zie je wel, ik wist het. Dit kon niet goed gaan”

Gelukkig hoef je niet meer jaren in therapie om zo’n worteltje te vinden en er uit te trekken. Er zijn veel mooie methodes die ook jij kunt leren of kunt ervaren, om die worteltjes te herkennen en dan eruit te trekken.

Zelf kom ik ook nog wel weer eens worteltjes tegen en dan roep ik de hulp in van mijn coach. Of ik vraag een collega die Access Bars™ geeft, of ze mij een behandeling wil geven. Dan gaan we lekker uitwisselen en helpen zo elkaar weer verder niet langer in de stroop te zwemmen of tegen de stroom in te zwemmen. Er komt weer ruimte waardoor er weer nieuwe dingen kunnen ontstaan. En in het slechtste geval hebben we elkaar dan in elk geval een fantastisch ontspannen behandeling gegeven 🙂

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren, zodat jouw leven ook mooier wordt?

Zou jij ook graag willen leren hoe je zelf je droomleven kunt gaan leven? Kijk dan even in het menu van mijn site bij Inspirerende workshops en ontdek wat er mogelijk is.

Wil je liever één op één coaching en voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Of wil je zelf ervaren wat een Access Bars™ sessie voor jou kan betekenen? Hoeveel er weer in jouw leven kan gaan stromen? Maak dan een afspraak via onderstaand contact formulier.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Onder deze blog kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/doorbreek-kettingen-jou-vasthouden/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *