Eerst presteren en dan pas genieten

Gepubliceerd door MarianJose op

Eind december pakte ik mijn fiets uit de schuur en kwam een buurman tegen. We kwamen even in gesprek en hij vroeg of ik nog vrij had rond de Kerstdagen. Ik zei: “nog even een week werken en dan heb ik 2 weken vrij gepland.” Waarop hij lachend, een beetje plagend, reageerde met: “Toe maar, dat doet maar” Mijn reactie was: “Ja ik heb de afgelopen maanden het erg druk gehad, hard gewerkt, dus ik heb het wel verdiend”

Ik liep door met mijn fiets en ineens realiseerde ik me dat het toch eigenlijk een belachelijk antwoord is: “ik heb hard gewerkt dus nu verdien ik vakantie.” Dat is wat je eigenlijk zegt. Je zegt daarmee onbewust tegen jezelf dat je eerst hard je best moet doen en dat je dan pas iets verdient.

Nu hoor ik mensen zeggen: “ja maar zo bedoel je het natuurlijk niet letterlijk.” Klopt, maar dat kun je bewust bedenken. Onbewust is dit wél letterlijk wat je tegen jezelf zegt.

En als je dit soort uitspraken dag in dag uit tegen jezelf zegt, ben je jouw Onderbewuste aan het programmeren. Zonder dat je dat in de gaten hebt. Je stopt deze informatie in je Onderbewuste, die alles letterlijk opslaat, zoals een computer de informatie die jij invoert opslaat.

Zeer waarschijnlijk heb jij dit regelmatig van jouw ouders, opvoeders, leraren etc gehoord toen je nog klein was: ‘Eerst je best doen”

Denk maar eens terug: op school kreeg je een plaatje of een sticker als je je best had gedaan. Als je een goed rapport had, kreeg je misschien zelfs wel geld van je ouders of opa en oma’s. Zo ging dat wel bij ons thuis. Als je je rapport met mooie cijfers liet zien bij opa en oma dan kreeg je een gulden.

En natuurlijk is er niets mis mee dat je presteert en daar voor beloont wordt.

Wat ik je wil vragen is om eens bewust te worden wat je allemaal doet op een automatische piloot. Wat zeg je elke dag tegen jezelf, bewust maar zeker onbewust. Waarom doe je wat je doet? Welke normen en waarden heb je onbewust van huis uit mee gekregen. Zijn dat ook nog jouw normen en waarden of voelen ze nu als iets wat niet meer bij jou past.

Heb je misschien bepaalde angsten en onzekerheden overgenomen van je ouders?

Heb jij toen je klein was vaak gehoord dat je ‘een beetje verlegen’ bent of dat je ‘altijd eerst de kat uit de boom kijkt’. Past dat nog bij je? Gedraag je je misschien onbewust nog steeds zo, maar voelt het alsof dat niet meer klopt?

Wat ik je wil vragen is om eens een dag, week of liefst nog langer bewust te worden wat je steeds tegen jezelf zegt. En als het goed voelt, als het echt voelt dat het bij je past, dan houd je het. Maar als het voelt van iemand overgenomen, dan geef je het weer terug aan die ander. Dat hoef je uiteraard niet letterlijk te doen. 🙂

En vervolgens ga je de nieuwe overtuiging bij jezelf in programmeren. Je plant als het ware een nieuw zaadje. Het beste is als je deze nieuwe overtuiging regelmatig herhaalt, als een soort mantra of affirmatie.

Wat ik deed toen ik me realiseerde dat de uitspraak over hard werken en vakantie verdienen niet meer bij me paste, was hardop zeggen tegen mezelf: “Dit heb ik altijd van mijn ouders gehoord en onbewust voor waar aangenomen. Ik geef het nu terug aan mijn ouders en kies er nu voor om mezelf altijd een vakantie of een vrije dag te gunnen, omdat ik het waard ben! Gewoon omdat ik Ik ben. Niet omdat ik zo hard gewerkt heb. Gewoon omdat ik zin heb in een vrije dag. Gewoon omdat ik zin heb om lekker met mijn hondje te wandelen”

En de dagen erna heb ik regelmatig in mezelf gezegd: “ik gun mezelf vrij omdat ik daar zin in heb.”

Wil jij snappen waarom je doet wat je doet en zodoende betere keuzes kunnen maken? Als jij steeds maar smoesjes hebt, waarom iets niet kan, dan zul je altijd het leven hebben wat je nu hebt.

Zolang jij de Onbewuste Programmeringen niet ontdekt, zul je jezelf steeds onbewust blijven saboteren en je steeds maar afvragen ‘waarom jij nou nooit eens geluk hebt’ of ‘waarom je steeds weer pech hebt’, of ‘waarom het altijd lijkt dat als iets goed gaat, er altijd weer een tegenvaller achteraan moet komen’.

Doorbreek het nu, en geef je op voor de Abundance Workshop. Ik laat je zien hoe de Wet van Aantrekking en het Onderbewuste werken en hoe ze je kunnen helpen een heerlijk leven te manifesteren.

Je zult snappen waarom je die smoesjes hebt. En dan grote stappen vooruit kunnen maken in je leven. Eindelijk het leven gaan manifesteren wat jij wilt!

Voor meer info en opgave voor de Abundance Workshop klik hier.

liefs, Marian-José

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *