Keuzes en ruimte maken in je leven

Gepubliceerd door MarianJose op

Bewust kiezen en weg doen wat niet meer je past.

Misschien hangt er iets in de lucht, maar ik hoor heel veel mensen om me heen die op die moment aan het opruimen en weggooien/weggeven zijn.

Zelf ben ik ook erg in de opruim/wegdoen modus. Ineens heb ik er behoefte aan ruimte te creëren in mijn huis en ook op mijn praktijk. Zo heb ik al een massagetafel aan een vriendin gegeven. Deze stond al een tijdje als extra in mijn berging op de praktijk, nadat ik een andere via een cliënte van mij had gekregen. Deze had ooit een massagetafel gekocht en er niets mee gedaan. Die heb ik eerst in de berging gezet als reserve, maar toen ik 1 ½ jaar geleden heerlijke body cushions voor op de tafel had aangeschaft, besloot ik de nieuwere te gaan gebruiken en belandde mijn eigen tafel dus in de berging. Met het idee van: ‘wie weet ga ik ooit nog eens een massage cursus geven en dan heb ik alvast 2 tafels.’

En nu had ik 2 weken geleden ineens iets van: “Wil ik überhaupt ooit nog een massage cursus geven?” Ik hoorde als antwoord in mezelf: ‘echt niet!’ Ik vind het heerlijk om workshops te geven om vrouwen te leren het leven van hun dromen aan te trekken, maar een massage cursus geven past niet meer in dat plaatje. Onmiddellijk heb ik de vriendin een appje gestuurd en gevraagd of zij die tafel wil. En zij is er heel blij mee! Ze heeft net haar sportmassage opleiding afgerond en kan de tafel heel goed gebruiken.

Zo ga ik ook door mijn huis. Me steeds afvragend: ‘ Als ik voor langere tijd naar Spanje ga, zou ik het dan missen? Als ik naar Spanje verhuis, zou ik dit dan meenemen? ”

En als het antwoord dan een stellige ‘nee’ is, dan gaat het weg.

Op die manier heb ik al heel veel boeken, cd’s, kleding en andere spullen weggedaan de afgelopen weken. Ook voorwerpen waar ik eigenlijk negatieve herinneringen aan heb, maar toch tot nu toe niet had weggedaan moeten er nu aan geloven.

Soms zijn het nog steeds mooie voorwerpen, maar omdat ik onbewust toch steeds herinnert wordt aan de negatieve lading die er aankleeft, is het nu een bewuste keuze dat ik dat niet meer in mijn leven wil. Ook als is het voorwerp nog zo mooi, de energie die het naar boven brengt wil ik niet meer. Ik wil me alleen nog omringen met dingen waar mijn energie een sprongetje van geluk door maakt.

Ik kies steeds heel bewust en dat voelt zó ontzettend goed!

Gisterochtend was ik ook weer lekker bezig met opruimen en wegdoen. Ik vond in een bak een touw met een knoop die ik ooit gemaakt had. Ik had toen een vriend die schipper was en ik wilde hem laten zien dat ik echt geïnteresseerd was in zijn leven en het beroep wat ie had. Dus ik was naar de bibliotheek gegaan en had een boek over knopen geleend.

En ja hoor met wat extra inspanning had ik de knoop (apenvuistje genaamd) gemaakt. En ja, natuurlijk vond hij dat leuk. Voor ik het wist kon ik zelfs touwen splitsen. Een handigheid die zeker aan boord heel handig is.

Er is natuurlijk niets mis met interesse hebben in het leven van je partner, maar in deze relatie had ik me helemaal verloren. Achteraf gezien was ik toen een enorme pleaser en ik deed er alles aan om het de ander naar de zin te maken. Ik was heel diep van binnen heel erg op zoek naar bevestiging. Zonder relatie was ik nog ongelukkiger. Ik wilde zo graag liefde ontvangen, en gaf en gaf maar. Maar de waarheid is dat ik alleen maar gaf en niets terug kreeg. En uiteindelijk mezelf helemaal kwijtraakte.

Dat kwam weer boven toen ik het touw in handen had. Deze relatie was alles behalve liefdevol en ik voelde dat de gedachte eraan me even uit mijn kracht trok.

En ineens werd het duidelijk, er kwam een stem in mij die me kracht gaf en ik hoorde: “Deze knoop bewaar ik juist als een symbool dat ik enorm gegroeid ben en deze knoop staat symbool voor alles wat ik nu ben! Een vrouw die haar eigenwaarde kent en die nooit meer toestaat door iemand zo behandeld te worden. Deze knoop staat symbool voor alles wat ik me niet meer laat gebeuren omdat ik nu echt van mezelf houd en ik nu weet dat je je eigen leven creëert.

Ik creëer mijn eigen leven en ik zorg er voor dat ik alleen nog keuzes maak die ervoor zorgen dat ik het leven van mijn dromen leef!

Deze knoop zal me daar altijd aan herinneren!

Tegelijkertijd besefte ik weer eens dat je altijd de keuze hebt. Jij hebt de keuze welke betekenis je ergens aan geeft. Je kunt in je slachtofferrol kruipen en klagen dat je van alles wordt aangedaan. In mijn geval had ik kunnen denken toen ik de knoop in handen had: ‘oh wat is het toch erg wat hij me heeft aangedaan. Ik gooi het touw weg, omdat het me doet herinneren aan alle pijn die hij me heeft gedaan.’

Of ik kies ervoor deze knoop als een krachtsymbool te gaan zien. En alle ellende die ik ooit heb mee gemaakt als een springplank te zien voor mijn nieuwe leven. Een nieuw begin. Als een feniks die uit de as herrijst. Sterker dan ooit tevoren.

En ik moest weer denken aan Scoopy in Spanje met zijn citroenen. 😀(Heb je die blog niet gelezen klik dan hier.) Het is maar net welke betekenis je aan iets geeft.

Wil jij ook ontdekken hoe je andere keuzes kunt maken zodat je leven verandert in het leven wat jij graag wilt?

Voel je na het lezen van mijn verhaal dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Herken je dingen? Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/keuzes-en-ruimte-maken-leven/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *