Teleurstellingen…. Hoe ga jij daar mee om?

Gepubliceerd door MarianJose op

Teleurstellingen? Slaan ze je helemaal uit je veld of pak je direct weer je leven verder op en ga jij door?

Ik weet nog goed hoe mijn moeder altijd tegen mij zei als me iets leuks of spannends te wachten stond: “kind verheug je er nu maar niet teveel op, want als het niet doorgaat is het zo’n grote teleurstelling” Met andere woorden: Als je iets leuks te wachten staat, kun je er beter maar niet over dagdromen hoe fijn het is als het moment aangebroken is, want als het niet door gaat stort je hele wereld in.

Oké, mijn moeder heeft de 2de Wereldoorlog meegemaakt en heeft natuurlijk gezien hoe allerlei dromen in één klap vernietigd werden. En ik werd 14 jaar na de oorlog geboren dus ik kan me voorstellen dat mijn moeder haar dochter wilde behoeden voor verdriet en teleurstellingen. Maar dat heeft mij dus bijna mijn hele leven mezelf doen inhouden. Eigenlijk durfde ik nooit ergens over fantaseren, want ‘oh wee als die fantasie geen werkelijkheid werd.’ Dan hing er een groot zwart monster boven je hoofd. Een monster dat teleurstelling heette.

Gelukkig leerde ik op een bepaald moment dat zolang je nog denkt dat iets buiten jouzelf jou geluk komt brengen en als die ander, of die situatie jou niet komt brengen waar jij op hoopt, dat je dan inderdaad teleurgesteld wordt. En dat dan je hele wereld in kan storten. Zo was ik als kind en zelfs nog als jong volwassene heel erg teleurgesteld als iemand mijn verjaardag vergeten had. Ik voelde dan echt dat ik niet belangrijk genoeg was voor die ander. Ik herinner me ook nog toen ik 25 jaar geleden te horen kreeg dat mijn jaar contract bij de opticien niet werd verlengd: mijn hele wereld stond stil en ik stortte in een enorm groot zwart gat, genaamd depressie.

Maar het goede nieuws is, dat als jij ontdekt dat geluk in jezelf zit, je dus ook niet zo diep teleurgesteld zult worden als het eens anders gaat dan je had gehoopt. Je blijft je lekker op dingen verheugen en als het anders loopt, dan is het oké.

2 weken geleden had ik nog een situatie waarin dingen even helemaal anders liepen dan gehoopt. Ik had samen met een vriendin een vakantie geboekt naar Marbella. We zouden in oktober lekker een weekje weg gaan. Een week nadat we geboekt hadden werd de vriendin niet goed en moest ze zelfs een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ze stuurde me 2 dagen later een berichtje waarin ze aangaf liever de reis om te boeken naar begin volgend jaar. Ze zei dat ze wist dat ik me erg op de vakantie verheugd had, maar zij durfde het nu toch niet aan (er komen nog allerlei onderzoeken). Ze gaf aan dat ik er maar even rustig over moest nadenken. Dat laatste was totaal niet nodig. Ik heb haar direct geantwoord dat dat wat mij betreft helemaal oké is.

Jaren, jaren geleden zou ik dan inderdaad misschien heel erg teleurgesteld geweest zijn, maar nu voelde het helemaal goed. En denk niet dat ik dan jaren geleden niet had gedacht dat het voor haar veel meer vervelend zou zijn. Natuurlijk had ik het ook heel erg gevonden dat zij ziek zou zijn en in onzekerheid zou zitten. Maar ik zou zeker heel erg gebaald hebben en me zeker een paar dagen erg teleurgesteld gevoeld. Echt zo’n gevoel gehad hebben van ‘ja hoor, dat heb ik weer!!’

We hebben zelfs nu de reis doorgeboekt naar mei 2018 en gaan dan zelfs nog 2 dagen langer dan gepland. Hoe wordt het nog mooier dan dat?! 🙂 Dus in plaats van dat de wereld instortte toen iets waar ik me erg op verheugd had niet doorging, werd het alleen nog maar beter. We hebben zelf nu nog een plan om december een lang weekend naar Barcelona te gaan.

Het voelt zo heerlijk om direct weer terug te zijn in een goed gevoel, in plaats van te blijven hangen in teleurstellingen. Ik kies daar bewust voor.

En volgens de Wet van Aantrekking, trek je die dingen aan waar jij je op focust. (ook onbewust) Dus als jij teleurstellingen al incalculeert is de kans ook alleen maar groter dat het iets niet door gaat. En als ik, zoals in dit geval, een reis boek en die gaat niet door, dan komt er altijd iets beters voor in de plaats. Dat is mijn overtuiging nu en ik heb al keer op keer gezien dat het steeds weer klopt. Er komt altijd iets beters voor terug. Dat is vertrouwen hebben in het Universum en dus in jezelf. Want jij bent het Universum. Alles in jou wordt weerspiegelt in jouw buitenwereld.

Ik kan je wel zeggen dat sinds ik voor mijn nieuwe overtuigingen kies, in plaats van die van mijn moeder nog steeds te volgen, het leven een heel stuk lichter is geworden. En er ook steeds minder teleurstellingen zijn. Voor mij zijn het nu kansen om te groeien, kansen om nog meer te vertrouwen op het Universum en dat het goed is zoals het is. En dat het steeds beter mag worden.

Daarvoor is het wel belangrijk dat je er achterkomt wat de onbewuste overtuigingen in jou zijn, die jou steeds weer saboteren om echt gelukkig te zijn. Welke overtuigingen heb jij overgenomen van jouw ouders, leraren, je omgeving, de wereld waarin jij leeft? Dienen ze je nog? Of wordt het tijd voor nieuwe eigen overtuigingen die beter bij je passen?

Heb jij keer op keer teleurstellingen en wil je weten hoe je dat kunt doorbreken?

Wil jij nu ook eindelijk voor jezelf kiezen en jouw eigen overtuigingen creëren zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/teleurstellingen-hoe-ga-daar-mee-om/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *