Vijftig tinten grijs…..ik ken ze

Gepubliceerd door MarianJose op

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik het boek ’vijftig tinten grijs’ gekocht heb. Veel vrouwen die ik ken hadden hem al gekocht en uiteindelijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kocht hem ook.

Al snel merkte ik dat ik me in veel herkende. Ik had het ook meegemaakt. Oké, de man die ik ontmoette haalde me niet op met een helikopter en woonde ook niet in een penthouse met een eigen piano.

Nee, ik ging gewoon op de fiets naar zijn huis of hij kwam op de fiets naar mijn huis. 🙂

Ik leerde hem kennen tijdens het uitgaan en ik was eigenlijk al helemaal weg van hem toen ik hem ontmoette. Hij had iets heel liefs over zich en hield van grapjes maken. En ook had hij iets kwetsbaars wat me raakte.

Op de eerste echte afspraak vertelde hij mij over zijn voorkeur voor SM. Toegegeven ik schrok wel, maar liet dat niet echt merken. Ik zei dat ik er wel meer over wilde weten, omdat ik tot nu toe zeker geen positief idee had over SM maar wie weet kon hij mij op andere gedachten brengen.

En zo gebeurde het dat ik langzaam maar zeker meer en meer werd vertrouwd raakte in zijn wereld vijftig tinten grijs. Tot een moment dat ik merkte dat de relatie niet meer was wat ik wilde.

In de jaren die volgden, heb ik nooit zelf meer de behoefte gehad een relatie op die basis te hebben. Het was goed dat ik het had meegemaakt, maar daar eindigde het voor mij.

Pas jaren later toen ik steeds meer zelfbewust werd en nog eens terugdacht aan deze relatie besefte ik, dat ik in dit spel was meegegaan omdat ik zo ontzettend graag een relatie wilde. Ik voelde me heel erg ongelukkig als ik alleen was en hij was een lieve man, die me zeker weten ook veel gaf wat ik nodig had. Wat oh, wat was ik een onzekere vrouw in die tijd. En ergens was het wel veilig dat er bepaalde afspraken waren. In feite speelden we beiden een rol. Alleen was voor hem die rol zijn leven en voor mij alleen maar een rol bleek achteraf. Onze vijftig tinten grijs.

Nu had ik kunnen denken: ‘ja maar ik ben gewoon een openstaande vrouw en ben nieuwsgierig naar dingen die ik niet ken.’ Dat was wat ik jaren zelf ook geloofde. En ja ik sta nog steeds open. Maar ik besef des te meer dat ik in deze relatie heel erg aan het pleasen ben geweest om maar niet weer ‘in de steek gelaten te worden’

Want stel dat ik iets nieuws ontdekt had, waarvan ik later dacht: “Wow wat een mooie ervaring, dit smaakt naar meer!” dan had ik daar in latere relaties wel een vervolg aan gegeven. Als dit iets was wat bij mij paste, maar alleen nog niet had ontdekt, dan was ik er verder mee gegaan. En dat deed ik dus niet.

Eigenlijk was ik een groot gedeelte van mijn leven aan het pleasen. Want ik voelde me niet goed genoeg, dus als ik dan deed wat anderen graag wilden, dan zagen ze me in elk geval staan. Dan hoorde ik er bij. Dan was ik de vrouw in een relatie, dan was ik de vrouw die op haar werk zo ontzettend collegiaal was. Etc. Etc. En dit gebeurde uiteraard niet bewust. Dat realiseerde ik me pas vele jaren later toen ik op zoek ging naar wie ik ben en wat ik wil.

Toen pas merkte ik hoeveel ik van mezelf had weggegeven. Omdat ik niet wist wie ik was, gaf ik maar wat anderen van mij verwachten.

Ik zocht buiten mezelf naar mensen die me gelukkig zouden maken, en als ik er nu maar voor zou zorgen dat ik hen gelukkig zou maken, dan zouden zij op hun beurt mij weer gelukkig maken. Dat was wat ik onbewust dacht.

Dit geldt overigens niet alleen voor mensen maar ook voor situaties. In dat geval zeg je tegen jezelf: ‘als ik maar een andere baan had, dan zou ik gelukkig zijn.’ ‘als ik eerst maar verhuisd ben dan gaat het beter’, ‘als ik eerst maar een kind heb, dan ben ik gelukkig’, ‘als ik eerst maar die paar kilo’s kwijt ben, dan voel ik me zelfverzekerder’, etc. Altijd die uitspaken ‘als ik eerst maar, dan……’ laten je zien dat je je geluk buiten jezelf zoekt.

Wat je ook doet, stel jezelf altijd de vraag: ‘Is dit wat ik echt wil?’ ‘Doe ik dit alleen om de ander te plezieren of ben ik er zelf ook echt oké mee?’ ‘Als ik dit doe geeft me dat energie, of kost me dat energie?’ Is het antwoord voluit ‘ja’, prima! Gewoon lekker doen. Maar als er teveel twijfels zijn of een ‘nee’ als antwoord stop er dan mee. Geef er niet langer energie aan en maak een nieuwe keuze.

Er is niets mis mee om meer aan jezelf te denken en op die manier steeds beter te ontdekken wat jij wel en niet wilt. Zodat je steeds betere keuzes voor jezelf maakt, die uiteindelijk er voor zorgen dat jij het leven van je dromen creëert. Dat jij de regie krijgt in de film die als titel heeft ‘Het Leven’ (En daar vaart je omgeving ook wel bij.)

Ik gun mezelf de regie en de hoofdrol. Zodat het leven niet meer ‘overleven’ is maar ‘leven’

Wat mij zelf betreft, ben ik zo blij dat ik nu totaal anders in mijn leven sta. Dankbaar voor alle lessen die ik heb geleerd tot nu toe (want je zult steeds nieuwe lessen krijgen) Ik sta nu veel dichterbij mezelf, waardoor ik veel betere/andere keuzes maak. En dat geeft zo veel ruimte in je leven. Elke dag is voor mij een feestje.

Ik sta ik op met weer zin in een nieuwe dag. Dan zet ik een intentie hoe ik mijn dag wil ervaren en gedurende dag check ik regelmatig bij mezelf hoe het is met mijzelf.

En dat is wat ik jou ook gun! De hoofdrol en de regie over jouw eigen leven!

Wil jij nu ook eindelijk voor jezelf kiezen en jouw eigen overtuigingen creëren zodat jouw leven ook lichter wordt?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Onder deze blog kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/vijftig-tinten-grijs-ken/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *