Wanneer kies jij voor jezelf?

Gepubliceerd door MarianJose op

Gordon gaat trouwen…. dus niet.

Meer dan 2 miljoen kijkers zagen het gebeuren en waren er getuige van dat Gordon uiteindelijk besloot niet te trouwen. En ik moet toegeven: ik heb ook gekeken.

En nu breekt het geweld los. Kranten schrijven dat kijkers zich massaal bedonderd voelen.
Ik las zelfs een reactie van iemand die weken van haar leven verspild had aan het kijken naar deze poppenkast en nu maar aan de drank gaat. (Lijkt me erg triest het leven en het sprookje van een ander nodig te hebben om van de drank af te blijven)
Of reacties dat het alleen maar om de kijkcijfers gaat. (Je hoeft niet te kijken)

Heel begrijpelijk dat mensen zo reageren, want ze geloven nog in een sprookje met het einde ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Vaak zitten ze zelf ook niet echt in een sprookjesleven en dan ga je het maar buiten jezelf proberen te halen. Weerspiegelt dit programma niet wensen en dromen die wij allemaal zelf hebben, maar die velen van ons niet durven na te jagen? Niet waar durven te maken?

Je zou dit alles ook heel positief kunnen zien. Gordon heeft uiteindelijk voor zichzelf gekozen. En is dat niet het alle belangrijkste wat er is? Trouw zijn aan jezelf?
Tuurlijk had hij om de kijkers te plezieren één van de mannen kunnen trouwen. En dan na een poosje weer kunnen gaan scheiden. Maar is dat dan oprecht? Ik denk het niet. Sowieso was deze lawine van negativiteit dan alsnog gekomen op het moment van scheiding.
En hoe vaak hebben we dat al niet zien gebeuren na programma’s als ‘Who wants to marry a Miljonair’

Nogmaals heel eerlijk: ik ben ook niet altijd een fan van Gordon. Zeker niet als ie zwartgallige grappen maakt. Maar als ik dan verder kijk, zie ik een man die eigenlijk heel graag gezien en gehoord wil worden. Die eigenlijk op zo’n manier schreeuwt om aandacht, maar diep van binnen heel eenzaam en verdrietig is.

Daar hoef je geen psycholoog voor te zijn, maar zelfs een hele goede coach ziet dat 😉

Maar doen we dat niet allemaal? Schreeuwen we niet allemaal op de één of andere manier om aandacht? Zijn we niet allemaal iets te kort gekomen in ons leven? En hopen we niet bijna allemaal dat een ander ons kan geven wat we zo ontzettend missen?

Gordon is in mijn ogen een man die nu oprecht heeft gekozen en zijn hart heeft gevolgd. En tuurlijk werd ie verscheurd door onzekerheid en twijfel. Beide mannen waren zo verschillend. De spannende, sexy Manuel en de rustige Rogier. Beiden spiegelden zij een kant van Gordon. Want als ie iets in deze serie heeft laten zien is dat hij zeker ook zijn rustige kant heeft. Zich graag wil settelen. Dat is het jongetje in hem dat zich graag gekoesterd ziet. Maar uiteraard heeft ie ook nog dat kleine ondeugende jongetje in zich. En dat werd heel mooi gespiegeld in Manuel.

En zegt al die kritiek die er nu is niet alles over de mensen die zo reageren?
Spiegelt Gordon niet alle mensen die eigenlijk heel graag voor zichzelf zouden kiezen, maar die het niet durven? Die meegaan in wat er van hen verwacht wordt? Zoals ze nu ook verwacht hadden dat Gordon zou trouwen. Want dan klopt hun wereld in elk geval weer. Dan kun je nog blijven geloven in sprookjes. “En nu heeft Gordon dat geloof in één keer vernietigd.” Ik zet dat bewust tussen haakjes, want dat heeft Gordon niet gedaan.
Dat doen we zelf. Wij zijn op een bepaalt moment gestopt in onze dromen en wensen te geloven en voor onszelf te kiezen.

Vaak zijn we gestopt onze dromen waar te maken om een ander te pleasen. Want wat zou er gebeuren als we net als Gordon ons hart zouden volgen en voor ons zelf zouden kiezen?
Waarschijnlijk zijn er dan heel veel mensen om ons heen die zich gekwetst voelen, omdat we hen loslaten. Maar geven we ze daarmee niet de kans om zelf ook te gaan groeien?

Ook dat zie je nu terug in de nasleep van de serie. Gordon besluit om geen van de twee mannen te kiezen. Dus ze los te laten.
En nu al wordt er gesproken over een speciale serie voor Rogier. Om voor hem een man te vinden. Wat er ook gebeurt, ik ben er van overtuigd dat Rogier hier nog sterker uit gaat komen.
Datzelfde geldt voor Manuel. Maar eigenlijk mag je dat ook niet hardop zeggen, want ‘die Manuel is maar een jongen met gladde praatjes’
En toch zeg ik het hardop: Ik hoop dat zowel Gordon, Manuel en Rogier hier veel sterker uitkomen. Dat het hen allen gaat geven wat ze allemaal zo ontzettend verdienen. Dat ze alle drie hele mooie mensen zijn, die het waard zijn om gelukkig te zijn.

Kijk eens heel eerlijk naar je eigen leven. Heb jij dromen opgegeven? Wanneer heb jij voor het laatst voor jezelf gekozen?

Ik zie het zo vaak om me heen. Zowel bij cliënten als bij mensen in mijn privé leven.
En dat is voor mij weer een trigger om hen te laten zien dat het anders kan.
Zelfs nu heb ik de neiging om Gordon te benaderen om hem voor te stellen een poosje met mij te gaan werken. Zodat hij eerst het geluk in zich zelf gaat vinden en dan vanuit die heelheid kan kiezen voor een relatie. Een relatie waarbij men elkaar stimuleert om te groeien en zichzelf te zijn. Uiteraard zijn Manuel en Rogier ook welkom voor een gesprek met mij 🙂
Als ik iets geleerd heb in mijn leven is het wel dat je eerst voor jezelf moet kiezen en dan vanuit die kracht alles aan een ander kunt geven zonder jezelf te verliezen.

Ik wil je aanraden om eens niet vanuit boosheid, kritiek te reageren, maar vanuit je hart. Om te zien dat de ander, waar je zo fel op reageert, alles zegt over waarin jij nog mag groeien. Dat de ander niets meer is dan een spiegel. Niets anders is dan contrast, om jou te laten zien wat jij wilt.

Toen ik mensen de ruwe versie van deze blog liet lezen waren er ook mensen die gingen vertellen dat ze ‘dit soort programma’s belachelijk vonden’ of ‘dat ze mijn blog nog niet gelezen hadden, maar dat ze vonden dat het feit dat ik gekeken had zonde van mijn tijd vonden’.

Het gaat in dit blog niet om het programma van Gordon. Het gaat erom of jij eerlijk naar jezelf kunt en durft te kijken en ontdekt wanneer jij voor het laatst echt voor jezelf hebt gekozen. Dat jij voor jezelf durft te kiezen en je waarheid durft te spreken.
Het Universum laat je dat op allerlei manieren zien, zodat jij kunt groeien. Zelfs via een serie als ‘Gordon gaat trouwen, maar met wie?’
Het is aan jou om de tekens en signalen te herkennen en er iets mee te doen. Het is maar hoe je er naar kijkt.

Wil jij graag groeien en de persoon zijn die je diep van binnen bent, maar die je er nog niet uit durft te laten komen omdat je bang bent voor de kritiek van anderen?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Onder deze blog kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/wanneer-kies-jij-voor-jezelf/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *