Wat als het mislukt?

Gepubliceerd door MarianJose op

Wat is jouw grootste angst?

Wil je weten wat mijn grootste angst is? Mijn grootste angst is dat ik niet mijn dromen kan laten uitkomen en dat ik aan het einde van mijn leven terugkijk en zeg: ‘was dit alles?’ Dat ik niet het leven heb geleefd waarvoor het bedoeld was. En dus zal ik er voor gaan om voorbij die angst te komen en mijn dromen waar te maken.

Ik heb al veel dromen uit zien komen, zowel van mijzelf als die van anderen zodat ik ervan overtuigd ben dat het lukt.

Ik ben op een missie en dat is zoveel mogelijk vrouwen laten zien dat het écht mogelijk is om het Leven van je Dromen te creëren. Want elke vrouw die ik begeleid op haar pad, zal weer een ander aanraken en zo kunnen we met ons allen de wereld een stuk mooier maken.

Ik geloof er echt in dat het nu de juiste tijd is om weer meer vrouwelijke energie in de wereld te brengen. Het is tijd om weer meer te gaan leven vanuit compassie en liefde i.p.v. uit angst.

Als je mij vraagt ‘Kies je voor leven of kies je voor angst? dan antwoord ik: “ik kies voor het leven”.

Tuurlijk zal ik ook angst hebben als ik weer één van mijn nieuwe dromen uit wil laten komen. Maar als ik mezelf niet stretch en blijf zitten waar ik zit, zal dat Leven van mijn Dromen niet gemanifesteerd worden. Dus ja, soms moet ik er iets voor doen wat eng lijkt, wat onbekend is. Maar houd dat me tegen? Nee.

Ik weet nog dat ik een tijdje geleden nauwelijks nieuwe blogs schreef. En als ik al een nieuwe blog schreef, dan plaatste ik hem alleen maar op mijn site. En ik ging ze zeker niet op Facebook plaatsen en al helemaal niet promoten. Want stel je eens voor dat heel veel mensen zouden weten waar ik in geloof en waar ik voor sta. En stel je dan ook nog eens voor dat die mensen een mening hebben. En dat ze me afwijzen omdat ze mijn blog niet goed vinden of het er niet mee eens zijn.

Maar ik besef me maar al te goed, dat als ik veel vrouwen wil bereiken, dat ik dan niet op de bank kan blijven zitten met de tv aan, met al het negatieve nieuws wat er op voorbijkomt. Nee, dan zal ik toch echt mijn blogs moeten gaan verspreiden zodat steeds meer vrouwen ze gaan lezen en in actie komen om hun leven te gaan creëren. Dus moet ik mezelf stretchen om een nieuwe stap te kunnen zetten.

En wat als iemand het niet met me eens is? Ik kan niet afgewezen worden als ik mezelf niet afwijs. Die ander heeft dan een andere mening en dat is helemaal oké. Tenslotte ervaren we allemaal de wereld op onze eigen manier, afhankelijk van onze overtuigingen en ervaringen.

En zoals je waarschijnlijk hebt gelezen in vorige blogs waren mijn ervaringen in het verleden ook niet echt om vrolijk van te worden. Maar ik heb er bewust voor gekozen van mijn leven een hemel op aarde te maken. En ik kan je wel vertellen dat die wereld waar ik voor heb gekozen een hele mooie is.

Heb ik geen uitdagingen meer op mijn pad? Ja zeker wel! Maar het is maar net of je het ziet als een groot onverplaatsbaar rotsblok wat je pad blokkeert of als een uitnodiging om weer te kunnen en te mogen groeien.

In het 1ste geval zie je jezelf als het slachtoffer van de omstandigheden en in het 2de geval zie je jezelf als een krachtige creator die haar leven zelf creëert. Dus ook een negatieve ervaring heb je (onbewust) zelf gecreëerd, zodat weer kunt groeien. En je weer oude bagage op kunt ruimen, weer een nieuwe shift kunt maken.

We leven nou eenmaal in een wereld vol contrast. En elk contrast zorgt ervoor dat jij nog duidelijker krijgt wat jij echt graag wilt. Elk contrast laat jou zien dat jij bewust kunt kiezen voor iets anders.

Waarnaar jij verlangt, laat je zien wat er mogelijk is. Zoals een dierbare vriend laatst tegen mij zei: Het Universum geeft je geen dromen, zonder je ook niet de mogelijkheid te geven om ze uit te laten komen.

Ik weet zeker dat jij ook verlangens hebt. Jij droomt ook van een leven vol overvloed, geluk en gezondheid. Jouw hemel op aarde.

Waar ben je bang voor? Wat als het zou mislukken? In plaats van jezelf deze vragen te stellen kun je beter aan jezelf de vragen stellen: Wat als het wel zou lukken? Wat als mijn angsten geen rol zouden spelen?

Misschien zeg je: ‘ik heb geen geld, ik heb geen tijd of ik kan het niet.’

De grootste reden dat we niet onze dromen waarmaken heeft niet te maken met geen geld hebben, geen tijd of het niet kunnen.

Het heeft niet te maken met ‘nog niet alle informatie hebben’. Sommige mensen blijven maar informatie verzamelen en willen steeds ‘er nog even over nadenken’ en zetten steeds die volgende stap nooit.

De grootste reden om er niet voor te gaan is het niet in ons zelf geloven. Geloof me ik heb alle smoesjes ook gebruikt. En soms gebruik ik ze nog steeds, alleen weet ik nu dat ik ze gebruik. Dan lach ik en zeg ik: ‘ohoh daar was weer eentje :-)” En vervolgens pak ik de angst aan en ga ervoor! Op weg naar een nieuw avontuur vol groei!

Aan jou de keuze! Spring je in het diepe of blijf je nog meer smoesjes bedenken om niet te kiezen voor jezelf en je dromen waar te maken? Wil jij ervoor gaan of blijf je liever in het kringetje rondlopen? Er niet voor gaan is net als zitten in een schommelstoel: het houdt je bezig maar leidt tot niets. Dus voel jij dat jij er klaar voor bent om in je grootsheid te stappen, laat dan die smoesjes niet langer je excuus zijn om te blijven waar je bent.

Als jij nu kiest om voor jezelf te kiezen, dan ben ik er voor je. Dan ga ik je alle tools geven waarmee jij ook jouw Leven van je Dromen waar kunt maken. Ik help je dat je steeds meer in je Grootsheid durft te stappen en echt keuzes maakt die jij echt wilt. Ik help je in jezelf te geloven en je dromen waar te maken.

Zet jij de stap?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/wat-als-het-mislukt/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *