Waar werd jij blij van als kind?

Gepubliceerd door MarianJose op

Afgelopen zondag werd ik wakker met allerlei gedachten in mijn hoofd. Het was niet zozeer dat er allerlei kwartjes vielen, maar dat de kwartjes op een rijtje vielen.

Het leken eerst allerlei onsamenhangende dingen te zijn.

Ik dacht aan het gesprek wat ik met een cliënte had over David Cassidy en Floris (Rutger Hauer)

(Voor de jongere lezers 😉: David Cassidy was rond 1970 een tieneridool. Hij werd vooral bekend met zijn rol in de tv serie ‘The Partridge Family’. Floris was een Nederlandse serie op tv in 1969, met in de hoofdrol Rutger Hauer (die later ook in de Nederlandse speelfims ‘Turks Fruit’ en ‘Soldaat van Oranje’ speelde) Een serie met ridders en bandieten die zich afspeelt rond 1500.)

We haalden allerlei herinneringen op. Over hoe verliefd je als jong meisje was op Floris. (ik was toen 10 jaar). Ik weet ook nog dat ik jaren later als receptioniste in een ziekenhuis werkte en Rutger Hauer ineens voor de balie stond. Bijna magisch was dat moment 🙂

Ook vertelde ik aan de cliënte dat ik in de tijd van Floris veel met buurtkinderen speelde die veel jonger waren. Ze trokken heel erg naar mij toe en we speelden vaak ‘schooltje’, maar de mooiste tijd hadden wij als we ‘Florisje’ speelden. Ik was dan degene die het verhaal bedacht wat we gingen spelen en uiteraard 😉 was ik ook altijd Floris.

En wat David Cassidy betreft vertelden we elkaar dat we onze slaapkamer vol hadden met foto’s, posters etc. Dat je bijvoorbeeld niet op het behang van je kamer met plakband posters op mocht hangen, maar dat je dat dan met spelden deed, wat vervolgens allemaal gaatjes in het behang veroorzaakte.

Ik vertelde ook dat ik destijds hele verhalen schreef met David in de hoofdrol. En dat ik die verhalen en plakboeken een paar maanden geleden weer tegen was gekomen toen ik de zolder op ruimde. Heel bewust heb ik die boeken toen bewaard. Ik weet nog dat ik dacht: “deze moeten blijven. Daar heb ik zoveel energie ingestopt destijds als 13 jarige. Dit hoort gewoon bij mij.”

Heerlijk om zo weer herinneringen op te halen over een tijd die wij beiden zo bewust hadden meegemaakt.

En ineens vielen zondagochtend de kwartjes op een rij.

Ik vraag vaak aan mijn coaching cliënten wat zij het liefste zouden doen als ze heel diep in hun hart kijken. Als ze niet niet weten wat ze willen, dan zeg ik vaak: ‘Kijk eens naar wat je graag als kind deed. Welke hobby’s had je, waar werd je blij van?’

Het eerste kwartje lag op zijn plaats: Ik had altijd jongere buurtkinderen om me heen. En ik vond het heerlijk om de leiding te nemen. Ze kwamen steeds vaker omdat het zo fijn was om met mij te spelen. Ik vond het heerlijk om verhalen te vertellen en hen dingen te leren.

En in de tijd met David Cassidy (ik was toen 13) leefde ik me helemaal uit in het schrijven van een zelfverzonnen verhaal over hem. Uiteindelijk werden het 3 delen. Ik herinnerde me nu dat ik het op de MAVO heb laten lezen aan een leraar. Gewoon omdat ik er zo trots op was!

Dus als je me vraagt waar werd ik als kind blij van: Schrijven, verhalen vertellen en andere kinderen lesgeven, leiding geven en inspireren met mijn verhalen.

Ik dacht aan mijn trainingen die ik heb gevolgd van mijn grote voorbeelden. Zelfs nu komen hun namen nog vaak in mijn gedachten. Roy die dingen verkondigd waarvoor ie door veel mensen wordt afgebrand. Terwijl ik meer en meer zie dat de dingen die ik van hem leerde vanaf 2006 en toen al goed voelden, nu steeds meer erkent worden als zijnde bewezen. Hij is zijn tijd vaak ver vooruit en dat levert zeker in een land als dit veel kritiek op.

René die mij ‘besmet’ heeft met de liefde voor alles wat te maken heeft met de Onderbewuste Mind en daaruit voortvloeiend Hypnose. Ron een fantastische leraar die mij ook geleerd heeft voorbij je oordelen te kijken. Open te staan en dat dan de mooiste dingen kunt leren en ervaren. Allen leerden ze mij kritisch te kijken naar wat we allemaal horen en vaak als waar accepteren.

Alle drie hebben ze mij het voorbeeld gegeven om je hart te volgen en te staan voor waar je in geloofd. Zij hebben mij enorm geïnspireerd toen ik begon met mijn zoektocht naar wie ik ben en wat mij gelukkig maakt.

En zondagochtend realiseerde ik me dat ik nu precies doe waar ik als kind al blij van werd. Ik doe nu waar mijn hart van in de fik staat.

Tijdens de contacten met cliënten, of het nu is tijdens een workshop/training, 1 op 1 coachen of tijdens een andere sessie, vind ik het fijn om mensen anders naar dingen die ze meemaken te laten kijken, te inspireren.

Te inspireren met verhalen over hoe dingen zijn gelopen in mijn eigen leven, zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor wat er kan veranderen als jij op een dag voor jezelf kiest.

Ik heb later die ochtend de boeken over David Cassidy weer van de zolder gehaald. Met een kopje thee erbij zitten lezen over de mooie fantasieën van een een dertienjarige. En dat gaf me ook weer zulke bijzondere inzichten (waarover in een volgend blog 🙂)

Het is nu meer dan eens duidelijk voor me: ik moet nu echt mijn boek gaan schrijven over mijn zoektocht naar een fijn leven vol geluk. Niet langer uitstellen. Niet bang zijn voor de stof die het boek misschien kan doen opwaaien. Mijn waarheid spreken en me niet laten tegen houden door kritiek welke misschien kan komen. Hoe heerlijk is het dat ik me steeds vrijer voel om te zeggen wat ik voel denk en geloof. Geïnspireerd door mijn helden, en de dertienjarige ik.

Mijn boek schrijven! Zodat ik nog meer vrouwen kan inspireren om voor zichzelf te kiezen en het leven van hun dromen te creëren. Dit is mijn commitment aan al die super vrouwen die in hun Grootsheid willen stappen.

Wil jij niet wachten op mijn boek met inspiratie? Wil jij nu voor jezelf kiezen en voluit gaan leven zonder angsten en beperkende gedachten?

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Onder deze blog kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/werd-blij-als-kind/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *