Ik weet nu hoe het werkt! Of toch niet?

Gepubliceerd door MarianJose op

Jouw leven is jouw spiegel!

Regelmatig hoor en zie ik het voorbij komen.

Vrouwen die zeggen ze altijd op de verkeerde mannen vielen en nu niet meer. Ja ze weten nu precies hoe het werkt. En ze snappen precies waarom ze altijd die foute mannen aantrokken.

Ze hadden te weinig eigenwaarde en te weinig zelfvertrouwen.

En dus trokken ze mannen aan die hen ook niet op waarde schatten en ook niet te vertrouwen waren.

Mannen die dus ook zelf geen eigenwaarde hebben en ook geen zelfvertrouwen. (Want gelijke energieën trekken elkaar aan.) En dit type man gaat onbewust op zoek naar een vrouw die hij kan domineren, zodat hij zichzelf sterker voelt.

De vrouw heeft vaak de ene na de andere relatie omdat ze eigenlijk heel diep van binnen op zoek is naar liefde. Ze zoekt die liefde buiten zichzelf want ze heeft nooit geleerd dat ze van zichzelf moet houden en dat ze dan ook andere mensen zal gaan aantrekken.

Nogmaals: gelijke energieën trekken elkaar aan. Of je het nu noemt dat dit een Universele Wet is, of je verklaart het vanuit de Quantum fysica, dit is hoe het werkt. 

Maar ergens diep in die vrouw borrelt er iets dat ze het zo niet langer wil. Ze wordt bewust dat ze met zichzelf aan de gang moet om te groeien en dan niet meer zulke mannen zal aantrekken.

En ja hoor, na een tijdje bezig te zijn met persoonlijke groei gaat ze sterker in het leven staan en duiken de foute mannen niet meer op.

Hèhè ze heeft het door…. of toch nog niet helemaal.

Want alhoewel ze nu niet meer op die foute mannen valt zijn er nu andere situaties die eigenlijk hetzelfde thema hebben. 

Ze heeft bijvoorbeeld contact met een stichting die niet helemaal zuiver werkt. Ze is weer getrapt in de mooie en zielige verhalen. Of ze doet zaken met een zakenpartner die niet te vertrouwen was en er met het geld vandoor is gegaan. Of ze heeft een werkgever, collega’s die haar niet op waarde schatten. Haar misschien zelfs wel bedonderen.

Het lijken misschien op het oog andere dingen, maar de onderliggende overeenkomst is nog steeds: geen vertrouwen hebben en niet genoeg eigenwaarde hebben. Geen vertrouwen hebben in jezelf en zodoende ook niet vanuit zuivere intuïtie dingen kunnen afwegen, maar nog steeds vanuit angst.

Nog steeds denken dat jij niet de waardevol bent, en zodoende situaties aantrekken die jou het bewijs geven dat jij een lozer bent. Dat bij jou altijd alles wel fout moet gaan.

Alles wat jij op jouw pad aantrekt is een weerspiegeling van wat er zich binnenin jouw afspeelt.

Als jij te weinig vertrouwen in jezelf hebt (zelfvertrouwen) dan zul je dat ‘niet kunnen vertrouwen’ in allerlei situaties om je heen waarnemen. Er wordt je namelijk een spiegel voorgehouden, zodat jij kunt zien waar nog delen in jou zitten die nog heling nodig hebben.

Zolang jij de oorzaak van de dingen die in jou leven gebeuren bij een ander neerlegt, zul jij in hetzelfde kringetje blijven ronddraaien. Het onderwerp verandert misschien, maar de onderliggende boodschap niet.

Nee, dat is niet om jou te pesten, maar om jou uit te dagen om te groeien en steeds meer je eigen authentieke zelf te worden.

Steeds meer terug te komen bij wat jij in feite bent: een licht energetisch wezen. Een wezen van liefde.

Uitgedaagd om steeds meer zware ballast wat niet bij jou hoort los te laten.

Uitgedaagd om niet langer de oorzaak van wat jou overkomt bij de ander te leggen, maar zelfverantwoordelijkheid te nemen.

Wat jou overkomt is niet jouw schuld, maar het is zeker wel jouw verantwoordelijkheid hoe je er mee omgaat en wat je er vervolgens aan verandert.

Zak je in de slachtofferrol (naar de ander wijzen, het ligt aan de ander, het ligt aan jouw verleden.) of sta je op en kijk je eens goed naar jezelf? (wat is mijn aandeel in dit alles.)

Kijk naar wat jij anders kan gaan doen, zodat jouw leven gaat veranderen.

En tuurlijk heb je het niet bewust zover laten komen. Maar je kunt nu wel bewust een keuze maken het anders te gaan doen. Nu wel bewust te zijn en bewust te leven.

Je kunt je verleden niet veranderen. Het goede nieuws is: DAT HOEFT OOK NIET!

Jij kunt er NU VOOR KIEZEN een ander verhaal te gaan schrijven.

Je kunt je verleden, hoe erg het ook was, herschrijven door het te gaan zien als een springplank naar je nieuwe leven,

Jij kunt het verhaal van je toekomst gaan schrijven. Vanaf nu!

Want als jij steeds maar blijft herhalen hoe erg het allemaal geweest is, dan zet je het verleden steeds weer in het NU en dus ook in jouw toekomst.

De hersenen weten niet het verschil tussen iets wat echt gebeurt en wat fantasie is.

Denk maar eens aan wat er gebeurt als je naar een enge film kijkt: het zweet breekt je uit, krijgt kippenvel etc. Terwijl jij echt wel weet dat het maar een film is.

Des te langer en des te meer jij je verbind met het leven wat jij wenst, dan zullen je hersenen zich ook steeds meer richten op wat jij wilt. En zie je mogelijkheden die je eerder niet voor mogelijk hebt gehouden.

Er komen kansen op je pad die anders niet op jouw pad zouden komen.

Dus ga leven zoals je wilt dat je leven is. Noem het eerst fantasie.

Het maakt mij niet uit hoe je het noemt. Maar des te meer tijd jij doorbrengt in het leven van jouw dromen, des te sneller zul jij het leven van jouw dromen leven.

Stap in het parallelle leven waar jij al gezond, gelukkig, welvarend etc. bent. 

Denk regelmatig op een dag: hoe zou mijn ‘vol eigenwaarde sterke ik’ zich nu voelen/reageren?

Hoe zou mijn ‘gezonde ik’ met deze situatie omgaan? Hoe zou mijn ‘rijke ik’ nu reageren? Wat zou mijn krachtige/ gezonde/rijke ik nu doen.?

Blijf niet piepen dat je het niet kunt omdat je niet gezond bent, geen geld hebt, geen partner hebt, geen (fijn)werk hebt.

Of dat je een ander niet kunt vertrouwen omdat in het verleden wel is gebleken dat niemand niet te vertrouwen is. Of dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dus ook wel niet te vertrouwen is.

Of wat jij ook maar voor reden noemt om je te houden waar je nu bent.

Jij kunt het! Jij kunt je leven veranderen!

Hoe ik dat zou zeker weet? Omdat het mij ook gelukt is. En ja je moet er iets voor doen.

Ik kan je veel leren, maar het is zeker geen quick fix.

Jij moet bereid zijn om stappen te zetten. Stappen te zetten naar het leven waar jij nu alleen nog maar van kan dromen.

Ben jij bereid om nu je verhaal te gaan herschrijven?

Wil je met mij samenwerken als een team zodat ik jou kan helpen door jouw de tools te geven waarmee jij jouw leven kan veranderen?

Wil jij nu echt niet langer naar dingen buiten jezelf te wijzen?

En wil jij dat nieuwe leven waarin alles moeiteloos kan gaan?

Ik ga jou niet redden, maar ik ga jou helpen jezelf te redden.

Ik daag je uit! 

Ik daag je uit om nog vandaag contact met me op te nemen voor een vrijblijvende doorbraaksessie waarin we gaan kijken wat jouw nieuwe verhaal gaat worden.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te mogen coachen op weg naar een leven vol geluk en waarin jij je emotioneel in balans voelt.

En woon je niet in de buurt van Groningen? Mijn coaching kan ook prima via Zoom of Video bellen.

Ken jij een vrouw die zich zal herkennen in het bovenstaande verhaal, deel dit dan met haar. Zodat zij ook stappen kan gaan zetten.

Wil je meer weten over wie ik ben en waarom ik je graag wil coachen? Kijk dan even hier.

Liefs, Marian-José

P.S. Like ook mijn facebook pagina en blijf altijd op de hoogte van tips en nieuwtjes hoe jij meer uit je leven kan halen. Je hebt mij dan altijd als coach op zak 🙂

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *