Dokter, mag ik een nieuw recept?

Gepubliceerd door MarianJose op

Ik heb hoofdpijn en neem maar alvast een paracetamol, voordat het erger wordt. En ik heb al tijden last van gespannen schouders dus moet nodig een afspraak bij de masseur maken. Maar ja ik zit ook niet goed/te veel achter mijn laptop. En mijn matras heeft ook zijn beste tijd gehad.

Herkenbaar?

Dat was de manier waarop ik eerder ook dacht. En logisch want zo zijn we grootgebracht: pijn is vervelend en daar moeten we snel iets aandoen door middel van een pilletje. Ik heb in mijn leven heel veel pillen geslikt van paracetamol tot zwaardere middelen zoals antidepressiva etc.

Ik weet nog goed hoe ik vanaf mijn 18e gebukt ging onder dagelijkse hoofdpijn. Het zou psychisch zijn dus toen de hoofdpijn steeds meer mijn dagen ging beheersen kreeg ik een recept voor antidepressiva. Dat heb ik gebruikt tot mijn 40ste. Begrijp me niet verkeerd, voor sommige mensen is dat de beste manier om met hun lichamelijke en psychische/emotionele klachten om te gaan. Dat gold ook voor mij.

Tot mijn 40ste had ik al langer in de WAO gezeten dan dat ik gewerkt had. Ik kwam nauwelijks buiten. Had een beperkte vriendenkring en ik voelde me meestal doodongelukkig.

De verandering kwam nadat ik een zeer slechte relatie had beëindigd. Op de één of andere manier zat er een diep besef in mij dat ik meer waard was en dat ik gelukkig en gezond wilde zijn. Een lange zoektocht volgde.

Ik ging o.a de Omega Health Coach opleiding volgen en had het geluk 2 fantastische leraren te hebben tijdens die opleiding. De één was o.a. homeopaat en de ander een natuurgeneeskundige/acupuncturist met een enorme kennis over het Onderbewuste.

Vooral dat laatste boeide me enorm. Ik weet nog goed dat ik in een afscheidsboekje (die we aan het einde van de opleiding aan de trainers zouden geven) schreef dat hij mij ‘besmet’ had met zijn liefde voor het Onderbewuste.

Ik weet nog dat ik op een ochtend de trainer een hug kwam geven maar er wel bij zei: ‘Pas op hoor, want ik ben wel verkouden’. Zijn reactie hierop was lachend: ‘Ja en? Mijn immuunsysteem werkt prima”

Ik begon steeds meer te beseffen dat we zelf veel meer kunnen doen om onze gezondheid terug te winnen. We hebben onze gezondheid veel meer in de hand dan we denken of dat we geleerd hebben. Veel van onze overtuigingen kunnen ons negatief beïnvloeden, maar ook juist positief. Deze conclusie werd ook nog meer versterkt door gesprekken die ik had met een oncoloog. Ook hij gaf aan dat mensen met de zelfde prognose veel meer kans hebben op herstel als ze een positieve overtuiging hebben dan de mensen die opgeven. Positief in het leven staan helpt zeker mee.

Er komen steeds meer onderzoeken vanuit de Epigenetica waaruit blijkt dat wij zelfs in staat zijn om ons DNA te veranderen.

Ik ging toepassen wat ik geleerd had tijdens de opleiding en ik verslond elk boek wat ik kon vinden over de werking van het Onderbewuste en Hypnose. Ik realiseerde me dat we met behulp van de Wet van Aantrekking ons leven kunnen beïnvloeden.

En het mooiste van alles was dat ik mijn migraine kwijt was. Ik was ondertussen al gestopt met de antidepressiva en ik begon me meer en meer gezond en gelukkig te voelen.

Tijdens mijn werk als shiatsu/massage therapeut zag ik ook het verschil tussen mensen die alleen maar komen voor een behandeling in de hoop dat jij als therapeut een goocheltrucje hebt om ze beter te maken en de mensen die echt dat stapje verder durven te gaan en in zich zelf gaan kijken waarom een (lichamelijke) klacht steeds terug komt.

Zelf heb ik het ¾ jaar geleden ook nog weer meegemaakt hoe dieper durven kijken je genezing echt sneller kan laten plaatsvinden.

Ik had een enorme pijn in mijn rechterarm. Zo erg dat ik mijn cliënten voor een week heb afgebeld en daarna heel voorzichtig weer ging werken, maar slechts een paar behandelingen per dag kon geven.

Voor de behandeling ging ik naar mijn fysiotherapeute die op haptonomische basis werkt. Op een bepaald moment ontdekten we dat ik een grote verandering die ik wilde maken met mijn praktijk ook nog eng vond en dan mezelf tegenwerkte. Ik zette mezelf zo vast daardoor wat zich lichamelijk uitte door een beklemde zenuw die voor de pijn in mijn arm zorgde. Toen ik die boodschap had begrepen, en weer meer stappen ging zetten richting mijn nieuwe praktijkvisie, was de klacht snel voorbij.

Vanuit de complementaire geneeskunde wordt vaak gezegd: “Ziekte en ongemak is een signaal van je ziel dat er iets moet veranderen in je leven.”

Als jij niet op één lijn zit met wat je echt heel graag, vanuit je hart, wilt doen dan ontstaan er allerlei spanningen. Eerst in je energie en later in je lichaam. De Chinese Geneeskunde weet het allang: als je weer gezond wilt zijn, moet je ervoor zorgen dat de energie weer kan stromen.

Dat is de manier waarop ik werk. Kijken hoe we jou weer op één lijn kunnen krijgen met wat jij écht wilt. Waar word je echt gelukkig van, zodat de energie weer gaat stromen? Welke stappen kun jij nemen zodat je niet steeds weer ziek wordt bij elke griep voorbijkomt? Welke stappen kun jij zetten om minder vatbaar te zijn voor stress en de klachten die hieruit voortvloeien?

Wat kun jij zelf doen om echt naar je ziel te gaan luisteren?

Tijdens een Body Coaching sessie krijg je eerst een heerlijke lichamelijke behandeling zoals een shiatsu- of massagebehandeling. Ik krijg dan informatie door van je o.a je lichaam en dat neem ik dan met je door. Je krijgt op die manier handvaten hoe je jouw leven, jouw gezondheid weer meer in je eigen hand kunt krijgen.

Voel jij dat je er klaar voor bent om deze stap in je leven te zetten, zodat jij weer gelukkiger, vitaler en gezonder kunt worden? Neem dan vandaag nog contact met me op voor een Body Coaching sessie.

Speciaal voor jou, omdat ik jou gun dat jij kunt ervaren hoe fijn een Body Coaching sessie is, heb ik een AANBIEDING:

De hele maand Februari (2017) betaal je niet 68 euro voor een Body Coaching sessie, maar 60 euro. (geldt voor een sessie van een uur)

Je mag ook meerdere sessies afspreken voor deze aanbiedingsprijs als je nu de keuze maakt om de 1ste afspraak in te plannen. Zolang de vervolgsessies  maar in de maand februari (2017) vallen.

Kies nu voor jezelf en maak de afspraak hier.

Ik kijk er naar uit om jou te begeleiden op weg naar jouw geluk en gezondheid.

Liefs,

Marian-José Valk

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *