Kies jij ook?

Gepubliceerd door MarianJose op

Kies voor jezelf!

Gisteren zijn velen van ons naar de stembus gegaan. Jij ook? Of heb je het gevoel dat het toch niets zal veranderen of je nu wel of niet gaat kiezen.

Ik was afgelopen week in gesprek met een cliënte van mij. We zouden nog met de coaching sessie beginnen, en op de één of andere manier kwamen we op de verkiezingen. Mijn cliënte zei dat ze nooit gaat stemmen. “Het maakt niet uit waar ik voor kies, ze doen toch gewoon wat ze willen”, is wat ik de laatste tijd vaker hoor.

Het gesprek bleef nog even in mijn hoofd zitten en ik merkte op dat veel mensen niet kiezen omdat ze het idee hebben dat het toch geen verschil zal maken. En dat is niet alleen met de verkiezingen maar ook in hun dagelijkse leven.

Vandaar mijn vraag aan jou: kies jij? Kies je in jouw leven voor de dingen die je graag zou willen? Of denk je, misschien zelfs onbewust, dat het toch niet haalbaar is.

Kies jij voor een beter inkomen, of neem je genoegen met het net overleven wat je elke maand weer doet. Kies jij voor je beter voelen of denk je dat het logisch is dat je griep krijgt omdat iedereen om je heen griep heeft.

Kies jij voor geluk of voor het middelmatige in je leven? Kies je voor het positieve of kies je misschien onbewust toch voor het negatieve? Kies jij voor wie je echt bent, of blijf je degene die herhaalt wat je geleerd hebt van je ouders, leraren, de mensen om je heen?

Nu hoor ik je denken: ‘Natuurlijk wil ik gelukkig zijn. Wil ik gezond zijn. Wil ik meer geld verdienen. Wil ik alles waar ik van droom”

Tijdens mijn coaching sessies werk ik veel met een spiertest (kinesiologie) en je zult versteld staan hoeveel mensen bewust wel gelukkig, vitaal, of rijk willen zijn, maar dat ze onbewust de boel tegenhouden omdat ze heel diep van binnen een overtuiging hebben dat ze niet goed genoeg zijn.

Dat ze nu eenmaal voor een dubbeltje geboren zijn en nooit een kwartje zullen worden. Dat ze geen geldboom in de tuin hebben om al die fantastische dingen te doen die ze graag zouden willen. Dat ze nu eenmaal zijn zoals ze zijn. Dat ze nog steeds geloven dat andere mensen nou eenmaal meer geluk hebben. Of meer geld.

Zolang jij niet echt bewust wordt van de keuzes die jij wel of niet maakt, zal er ook niets veranderen in je leven. Zo simpel is het.

Maar het is net zo simpel om vanaf nu te zeggen: “ik ga het anders doen, want wat heb ik te verliezen.” En dan vanaf nu andere keuze te maken. Want waar jij jouw aandacht op richt, dat wordt groter.

Stel je voelt je diep van binnen doodongelukkig. Als je dat steeds tegen jezelf en tegen anderen blijft zeggen, zal je alleen nog maar je meer ongelukkig voelen.

Ik daag je uit om eens minimaal een maand lang elke avond voordat je gaat slapen op te schrijven, in een mooi dagboek, waar je die dag wel blij van werd. Waar je dankbaar voor bent. Misschien wel iets simpels als de zon die schijnt, of dat de dagen weer langer worden.

Koop een mooi dagboek, die je speciaal gaat gebruiken voor de dingen waar je blij van wordt, waar je dankbaar voor bent. Gun jezelf dat kadootje.

Je zult zien dat je steeds meer dingen zult zien waar je dankbaar voor bent. Op die manier ga je steeds meer de focus leggen op waar je blij van wordt en ook dan geldt weer: alles waar jij je aandacht opricht wordt groter. Maar nu richt je je wel op het positieve.

Daag jezelf steeds uit om het positieve te vinden. Om het kadootje in elke situatie te vinden en je leven zal veranderen.

Ik heb het in mijn eigen leven zien veranderen en ik zie het steeds weer bij mijn cliënten gebeuren. Sterker nog: mijn leven is compleet veranderd door de andere keuzes die ik heb gemaakt. Van een vrouw die meer dan 20 jaar aan de anti-depressiva was naar een vrouw die elke dag happy is. En een heerlijk, goedlopend bedrijf heeft. Elke dag werk ik met mensen die ook graag hun leven willen veranderen en daarvoor gaan.  En natuurlijk heb ik ook nog mijn uitdagingen. Maar ik weet nu hoe ik ze écht kan ombuigen. En dat maakt zo’n enorm groot verschil!

Als er iets gebeurt waarvan je denkt: ‘dit is niet wat ik wil’, stel je zelf dan de vraag: ‘ wat wil ik wel?’ Op die manier ontstaat er een positieve shift. Je richt je dan weer op het positieve. Kies elke keer wat je wilt in plaats van onbewust meer van het niet gewenste aan te blijven trekken.

En zitten er erg hardnekkige onbewuste overtuigingen in je Onderbewuste, dan kun je uiteraard mijn hulp inroepen om met behulp van een coaching sessie die onbewuste overtuigingen om te buigen.

Kies jij ook voor het leven waar jij van blij van wordt?

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen en wil je graag met mij kennismaken?

Kies dan voor een Verhelderende Doorbraaksessie. Tijdens deze sessie geef ik je informatie die jou kan helpen om andere keuzes te maken in je leven. We krijgen al boven tafel wat jou blokkeert om het leven van je dromen te leven. En dat inzicht kan je al andere stappen laten zetten. Neem hier contact op om een Verhelderende Doorbraaksessie aan te vragen.

Wil jij nu echt eindelijk grote stappen gaan zetten om het overvloedige, gelukkige leven te gaan leven waar jij voor geboren bent?

Maak vandaag de keuze en kies ervoor dat jij echt dat leven van je dromen wilt gaan leven.

Ik kijk er naar uit om je te begeleiden op weg naar jouw stralende leven.

Liefs, Marian-José

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *