Overtuigingen die niet meer voor je werken

Gepubliceerd door MarianJose op

Laatst gaf ik een cliënte de thuiswerk opdracht mee om eens na te gaan welke overtuigingen zij had mee gekregen van huis uit. En te kijken of die nog bij haar passen. Toen ze voor de volgende sessie weer bij me was, bleek dat ze een hele lijst had gemaakt. Er stonden heel veel overtuigingen op die haar nu behoorlijk tegenhouden om voluit te leven en het leven te hebben wat zij graag wil.

Dus zijn we al die belemmerende overtuigingen gaan ombuigen naar positieve die wel voor haar gaan werken.

Als je opgroeit krijg je automatisch mee hoe je ouders en je directe omgeving de dingen zien. Zolang je nog kind bent is het heel logisch dat je je houdt aan de ‘regels’ van je opvoeders. Je bent afhankelijk van hen, dus zal je, onbewust, dat doen wat zij van je verwachten.

Ondertussen is, oa door de kwantumfysica, bewezen dat de hersenen van een kind tot ongeveer 6 jaar anders werken dan die van een volwassene. De hersengolven zijn trager.

De hersenen zijn als je zo jong bent, steeds in de alpha staat. Dat is dezelfde staat als bijv in  hypnose gebruikt wordt.

Er is dan ook nog geen filter, dus met andere woorden: alles wat binnenkomt wordt direct in je Onderbewuste geprogrammeerd.

Je zou het kunnen vergelijken met je inbox van je mail. Zolang je geen spamfilter gebruikt, komt alles, ook reclame en andere dingen waar je niets aan hebt binnen in de inbox.

Zo is het ook met jouw Onderbewuste. Daar zit ook van alles in wat je niet langer wilt.

Als kind wist ik heel goed wat ik wilde en had dan ook een sterke drive om voor elkaar te krijgen wat ik wilde.

Ik weet nog goed dat ik bij een tante was en vertelde dat ik een jurk gezien had die ik heel graag wilde. Ik weet ook nog dat ik er achteraan zei: “Ik krijg het wel voor elkaar dat ik de jurk krijg” .

Het gevolg was dat mijn tante het later tegen mijn moeder vertelde en haar waarschuwde, want ze vond dat geen goede karaktereigenschap.

Dus moest ik gaan uitleggen wat ik daar mee bedoeld had. En er werd mij duidelijk gemaakt dat het zo niet werkte. Dat ik niet alles kon krijgen waar ik mijn zinnen op zette.

En in latere situaties werd me dat steeds weer duidelijk gemaakt.

Het duurde niet lang dat ik dus maar niet meer ging dromen over dingen die ik graag wilde, want ondertussen was in mijn Onderbewuste mijn waarheid geworden dat niet alles wat je voor je ziet, ook waarheid kan worden.

En nu ik met de Wet van Aantrekking en het Onderbewuste werk weet ik dat alles waar jij van droomt werkelijkheid kan worden. 

Maar daar moet je wel iets voor doen! Je moet op zoek naar de belemmerende overtuigingen die jij van huis uit hebt mee gekregen, bewust en onbewust. En deze moet je gaan ombuigen, transformeren, naar overtuigingen die wél voor je gaan werken.

Bij mij zat er o.a. de overtuiging dat het niet goed is om als je iets heel graag wilt, alles op alles te zetten om het voor elkaar te krijgen.  Dat heb ik nu omgebogen naar: “ Als ik iets wil dan mag ik er voor gaan om het werkelijkheid te laten worden. En ik volg de aanwijzingen op mijn pad die me leiden naar mijn doel’

Nu weet ik dat het juist een hele positieve eigenschap is als je die drive hebt. Of zoals mijn oma vroeger zei: “Als Marian-José iets in de kop heeft, dan heeft ze het zeker niet in haar kont.”

Alleen werd het vroeger vaak als iets negatiefs gezien.

En nu zie ik het als dé eigenschap die me dichter bij mijn doelen brengt. En die ervoor zorgt dat ik mijn dromen waar kan maken.

En als ik dan een keer mezelf weer zit te saboteren vraag ik mezelf af: “Brengt dit me dichterbij het leven waar ik van droom of zorgt dit ervoor dat ik niet dichterbij kom en stil blijf staan?’

Deze vraag is een hele belangrijke om regelmatig aan je zelf te stellen.

We worden namelijk, ook al hebben we heel veel oude overtuigingen opgeruimd, gedreven door ons Onderbewuste. En geloof me, daar zit zoveel angst in geprogrammeerd.

En soms denk je dat je nu toch eindelijk wel dingen anders doet, maar dan kom je weer in een dieper laagje en blijkt er toch nog zo’n worteltje te zitten. En die mag je vervolgens ook weer verwijderen 🙂

Het is dus echt een manier van leven als je eenmaal begrijpt hoe de Wet van Aantrekking en je Onderbewuste werkt. Het is niet een trucje wat je kunt leren en dat je dan klaar bent voor de rest van je leven.

Of zoals een cliënte van mij ooit dacht dat ik een soort Quick Fix had voor haar. Dat zal niet werken.

Het lijkt misschien een lange weg te gaan, maar neem maar van mij aan dat het een heerlijke weg is. Als je eenmaal deze weg bent ingeslagen, wil je niet meer anders omdat je steeds sneller je dromen ziet manifesteren.

En dan hoef je er niet eens meer moeite voor te doen. Je zet een bestelling in het Universum en voor je het weet is je bestelling gemanifesteerd. 

Zo heb ik ook mijn nieuwe oppas voor mijn hondje besteld.  Ze kwam op een heel onverwacht moment op mijn pad en nog maar net nadat ik had besloten hem niet meer naar de oude oppas te willen brengen. En ik hoefde haar niet eens te vragen, ze bood het zelf aan.

Zo werkt de Wet van Aantrekking in het kort: Je gaat met jezelf en je belemmerende overtuigingen aan de slag, je plaatst een bestelling en daarna hoef je alleen nog maar open te staan en te ontvangen 🙂

Droom groot en maak je dromen waar!

Wil je weten hoe ik je kan helpen? 

Maak dan een afspraak met mij en we gaan kijken wat de beperkende overtuigingen en gedachten zijn die in jouw leven nu een rol spelen. Ik leer jou werken met de Wet van Aantrekking én het Onderbewuste. 

Neem contact mij op en zet die eerste stap.

Ik begeleid je graag op weg naar de manifestatie van jouw dromen.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Mijn coaching kan ook heel goed via Skype of Zoom

Liefs, Marian-José

Lees hier ook meer over wie ik ben en waarom ik jou graag help jouw dromen waar te maken.

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *