Stap in je grootsheid en durf hulp te vragen.

Gepubliceerd door MarianJose op

Wie heeft jou altijd gezegd dat je klein bent?

Toen ik samen met een vriendin een paar weken geleden in Zuid Spanje op vakantie was wilde ik heel graag gebruik maken van de diensten die de eigenaresse, Mirjam Diepenbrock, van het vakantiehuis (Casa Pipa) aanbiedt.

Ik heb haar leren kennen via een online cursus van haar. (Intuïtieve Ontwikkeling). Zodoende wist ik dat zij ook coaching met dieren geeft. Hoe zij dat precies doet en wat het precies inhoudt, daar had ik nog geen beeld bij, maar ik voelde dat ik zo’n sessie wilde doen.

Het contact met haar paarden was sowieso voor mij al uit mijn comfortzone gaan. Ik heb een paar jaar geleden wel een paard healing gegeven, maar dan stond dat paard altijd vast tijdens de healing.

Nu bij de coaching sessie van Mirjam stap je op het terrein waar de paarden gewoon loslopen. Ik voelde toch iets van: ‘ik kom op hun terrein’ en dat gaf mij toch een gevoel van ‘mezelf kleiner voelen’. En het zijn ook nog eens grote paarden. ? Zeker Farruco, een mooie ruin. Met hem had ik de eerste kennismaking en met hem zou ik de sessie doen.

Mirjam stelde me zeker op mijn gemak. En na de kennismaking met Farruco, volgde de kennismaking met Bonita, de bruine merrie. Ik merkte dat ik snel het gevoel had dat de paarden het prima vonden dan ik bij hun langs kwam. Ondertussen waren de honden en de kat van Mirjam ook lekker op het terrein waar wij waren.

Mirjam vroeg mij naar mijn reden waarom ik de coaching met dieren wilde. Ik vertelde haar hoe ik met mijn praktijk een verandering doormaak en dat het mijn wens is om meer vrouwen te bereiken die ik kan begeleiden op weg naar het leven waar ze van dromen. Ze helpen meer in hun kracht gaan staan en echt te kiezen voor het leven waar ze van dromen.

We hadden een paar dingen besproken toen Mirjam mij attent maakte op Henk, de kat, die een muis had gespot. Terwijl we naar Henk keken zei ik tegen Mirjam: “Hé wat mooi dat dit nu gebeurt. Henk laat me nu zien dat ik me alleen maar hoef te focussen op waar ik naar toe wil en me niet moet laten afleiden door allerlei dingen die om me heen gebeuren”.

En terwijl wij weer verder gingen met ons gesprek en er steeds meer kwartjes op de plek vielen, kwam, één van de honden, Beau, voor ons langs gerend, allemaal stof doen opwaaiend. En even later kwam ie weer terugrennen. Mirjam maakte de opmerking dat Beau even de energie in beweging kwam brengen. ‘Oude energie weg, nieuwe energie er in’, zo voelde het.

De andere honden, Noa en Scoopy droegen ook hun steentje bij in de sessie. Noa kwam regelmatig even een liefdevolle verbinding maken. Het is echt heerlijke een hond met een heerlijke energie.

Scoopy kwam nu en dan bij me staan met een citroen in zijn bek. Voor hem geen citroen maar een bal. Ook dat gaf mij een inzicht: het is ook maar net hoe je iets ziet. Jij geeft er zelf een betekenis aan. Wil je het anders zien, geef er dan een andere betekenis aan. Jaren geleden al geleerd op een training, maar zo mooi dat dat op zo’n moment als dit weer binnenkomt.

Op een bepaald moment kwam Farruco vlak voor me staan, terwijl we op een bankje zaten. Hij stond met de kont naar me toe en was lekker aan het grazen. Ik gaf aan Mirjam aan dat ik dat toch best een beetje dichtbij vond. Zeker omdat ie met de kont naar me toestond. Mirjam vroeg me wat ik aan de situatie zou kunnen veranderen. Ik kwam met antwoorden als: ‘ik kan er ook vertrouwen in hebben dat het goed is’ ‘ ik hoef niet bang te zijn als ik in mijn kracht ga staan’.

Zij had nog een andere optie: Ik kon ook aan haar vragen of zij ervoor kon zorgen dat Farruco wat verder weg ging staan. Oh ja, die was ik nog vergeten: Ik kan ook hulp vragen. ?

Aan het einde van de sessie gingen we weer bij Farruco staan en vroeg Mirjam hoe het nu voelde.

Ik voelde me nu niet meer zo klein bij Farruco. Oke, hij was nog steeds groot, maar ik had zelfs al de neiging iets dichter bij hem te gaan staan om een paar vliegen bij zijn oog weg te halen. Ook als is een ander, of in dit geval Farruco, groter, dan hoef ik mezelf nog niet klein te maken. Ik mag me grootser dan groots voelen. Ik mag in die energie gaan staan.

Mirjam maakte me ook nog attent op een roofvogel die vlak bij de bergen vloog. Deze roofvogel laat zich ook niet afleiden door de grote berg naast hem. Hij speurt de grond af naar zijn doel. Hij houdt overzicht. Hij gaat zich niet kleiner voelen omdat de berg zo groot is. Hij doet gewoon zijn ding.

Wow wat een mooie coaching sessie! Ik heb zelf ook weer zoveel geleerd. En het is zo fijn dat ik dat ook weer kan delen. Ik mag nog meer mijn kwetsbaarheid laten zien en toch ook nog steeds meer in mijn grootsheid stappen.

Dat is ook de coach die ik ben. Ik wil graag laten zien dat ik een hele reis heb afgelegd om te komen waar ik nu ben maar dat ik nog steeds in mezelf investeer om nog meer te mogen groeien. Dat ik ook mijn kwetsbaarheden heb, maar dat zorgt er juist voor dat ik mezelf uitdaag om te groeien.

Juist door de obstakels die ik tegenkwam en heb overwonnen, begrijp ik de obstakels waar jij nu misschien nog voor staat.

Ik wil je graag laten zien hoe jij ook in jouw grootsheid kan stappen. Ik neem je graag mee op het pad op weg naar het leven van jouw dromen.

Net zoals ik op het pad op weg naar mijn dromen ook de hulp in schakel van een coach als Mirjam. Want ja, deze sessie in Alhaurín el Grande heeft een vervolg gekregen. Zij begeleidt mij de komende maanden op mijn pad. Want van één ding ben ik overtuigd: juist hulp vragen om verder te komen is een gebaar van in je kracht staan.

Alleen doorploeteren en geen hulp vragen kost niet alleen heel veel tijd en energie, maar is ook zeker niet slim. Zeker als degene die jij om hulp vraagt daar is waar jij ook graag naar toe wilt. ?

Voel je na het lezen van dit verhaal dat ik degene ben die jou verder kan helpen op weg naar het leven van jouw dromen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraak sessie aan. Dan gaan we kijken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Liefs Marian-José

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *