Ziek voor de zoveelste keer? Ik kies voor mijn gezondheid

Gepubliceerd door MarianJose op

Ik stond op en sleepte me door de dag. Weer voelde ik me ziek, doodziek. Weer de zoveelste dag hoofdpijn. En ik had al van alles geprobeerd. Was zelfs rond mijn 20ste 4 maanden in dagbehandeling geweest in het ziekenhuis. Daar kreeg je therapie. O.a. groepstherapie. En laat dat nou net het ergste zijn wat mij kon overkomen, want ik was super onzeker. Ik vond het vreselijk.

Na 4 maanden was de therapie over en werd ik terugverwezen naar de huisarts. Want in het ziekenhuis konden ze niets meer doen voor mij. Ik herinner me nog een laatste gesprek met de psychiater die zei dat ik waarschijnlijk niet beter wilde worden. Dat de hoofdpijn mij iets opleverde. Bóós dat ik was!!! Hoe kon die man zoiets zeggen.

Dus terug naar de huisarts. Zelf was ik er inmiddels van overtuigd dat er iets anders aan de hand moest zijn. Dit kon niet psychisch zijn. Wie weet had ik wel een tumor in mijn hoofd. En als je dan nagaat dat ik zelf in een ziekenhuis werkte als receptioniste maar wel ook medische kennis had, dan was het eigenlijk een rare conclusie die had getrokken. Want ik wist, als ik het logisch bekeek, dat je met een tumor toch een hele grote kans had op allerlei uitvalverschijnselen.

Ik werd naar een neuroloog gestuurd om nog meer dingen uit te kunnen sluiten. Niets gevonden.

Uiteindelijk ging ik aan de antidepressiva en dit heb ik geslikt tot mijn 39ste.

Ik bleef maar hoofdpijn houden en dit ging later over in migraine aanvallen. Daarnaast was ik altijd ziek, zwak en misselijk. Elke griep die er was, kwam zeker bij mij op bezoek. En daarnaast voelde ik me ondanks de antidepressiva meer ongelukkig dan gelukkig.

Ondertussen was ik rond mijn 42ste al wel met mijn eigen shiatsu/massage praktijk begonnen. Ik zat toen in de WAO en mocht vandaar uit mijn praktijk starten. Nog steeds was ik vaak ziek, veel migraine en moest ik regelmatig cliënten afbellen.

Nog maar net een jaar bezig en toen kreeg ik een slijmbeursontsteking in mijn schouder. Eerst een spuit opgehaald bij de huisarts, want ik wilde zo weinig mogelijk tijd missen i.v.m. mijn praktijk. Maar geen reactie. Het hielp niets. Toen bedacht ik me: ‘maar dit is eigenlijk ook helemaal niet waar ik achter sta. Ik ga op zoek naar iets in de alternatieve geneeswijze.’

Toen duurde het niet lang en de diepere oorzaak voor mijn migraine werd gevonden. Oh ja, de slijmbeursontsteking was ook snel opgelost. Voor mij voelde het toen duidelijk dat ik eerst iets moest krijgen wat zelfs mijn bedrijf zou bedreigen (want met een slijmbeursontsteking masseren gaat echt niet lukken) voordat ik zelf in mijn kracht ging staan en op zoek ging naar wat de diepere oorzaak van mijn klachten.

Ik leerde van de therapeut bij wie ik was dat de migraine vanuit zijn zienswijze lag in het feit dat er een onderliggend conflict in mijn leven moest zijn. Na een aantal gesprekken bleek de oorzaak te liggen in het contact met mijn moeder en dat ik niet genoeg voor mijzelf opkwam in o.a. de werkomgeving. Als ik daar veranderingen in aan kon brengen, zou dat de oplossing kunnen zijn.

Belangrijk was dat ik de oplossing in mijzelf ging vinden. Dus niet zoiets van: ‘dan ga ik niet meer naar mijn moeder’ of ‘ik ga met mijn praktijk verhuizen vanuit het fitnesscentrum naar een ruimte waar ik meer alleen ben’. Nee dat zou betekenen dat ik dan de oorzaak buiten mezelf neerlegde en zou proberen de uiterlijke omstandigheden te veranderen. Ik moest mijn innerlijke conflicten in mijzelf oplossen.

Op een keer lag ik weer over te geven tijdens een heftige migraine aanval. En toen viel het kwartje!

Ik weet nog dat ik letterlijk dacht: ‘Wanneer ga ik nu eens figuurlijk mijn gal spuwen als me iets dwars zit, in plaats van het maar binnen te houden en er zelf ziek van te worden.’

Ik ben met mezelf aan de slag gegaan. O.a. tijdens mijn coach opleiding. Daar ben ik zelf door heel veel processen gegaan en heb ik geleerd dat er zoveel diepere oorzaken liggen aan lichamelijke ziekten. Alle inzichten en processen die ik heb doorgemaakt hebben ervoor gezorgd dat ik nu hartstikke vitaal en gezond en helemaal happy ben. Door steeds weer dieper te durven kijken en de oorzaak niet buiten jezelf te zoeken is er zoveel verandert in mijn leven. Je omgeving kun je niet veranderen. Je kunt alleen jezelf en hoe je met dingen omgaat veranderen.

En als je me nu vraagt hoe het met me is, kan ik je oprecht antwoorden dat het super met me gaat! Ik heb nooit meer last van migraine, ben nu al bijna 20 jaar van de antidepressiva af. Ben sowieso nauwelijks nog ziek. En als ik ergens last van heb, zoals een tijdje geleden een beknelde zenuw in mijn nek, dan ga ik naar een fysiotherapeute die ook verder kijkt dan alleen de spieren etc.

De inzichten die ik steeds weer krijg door te luisteren naar wat mijn ziel mij te vertellen heeft via mijn lichaam, zorgen ervoor dat ik steeds steviger in mijn leven sta en dat ik steeds beter weet of ik wel op mijn pad zit. Zodra ik iets doe wat me niet happy doet voelen (zowel emotioneel als lichamelijk) weet ik dat ik weer verkeerde keuzes aan het maken ben. Ik voel dan wat ik wel wil, stuur alles bij en zit weer op mijn pad. En het mooie is dat een lichamelijke klacht vaak als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Na zo’n 20 jaar begreep ik pas wat de psychiater in het ziekenhuis me probeerde te zeggen: Het altijd maar ziek zijn gaf mij een stuk aandacht. Een stuk aandacht waar ik heel erg behoefte aan had, maar niet durfde te vragen en ook niet aan mezelf gaf. Nu vraag ik wat ik nodig heb, geef mezelf wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst ziek te zijn om mezelf de aandacht te geven of de aandacht van een ander te krijgen.

En dit geldt niet alleen voor mijzelf. Ondertussen heb ik al honderden mensen inzichten mee gegeven die hun leven veranderden. Het is echt mogelijk om gelukkiger, stralender en vitaler door het leven te gaan.

Denk jij na het lezen van deze blog ‘wow dat wil ik ook! Ik wil ook op een andere manier naar mijn leven, mijn ongemakken en ziekten kijken’, vul dan onderstaan contactformulier in!

Ben jij bereid om eerlijk, open en anders naar jezelf te kijken en zo gelukkiger en vitaler in het leven te staan en te leren wat je ziel je te vertellen heeft via jouw lichaam?

Voel je dat ik degene ben die jou verder op weg kan helpen naar het leven van jouw dromen vol gezondheid, vitaliteit en geluk, aarzel dan niet en plan een afspraak bij me in!

Neem vandaag nog contact op om zeker te zijn van je afspraak. Mijn agenda stroomt altijd snel vol!

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

P.S. Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt.

Categorieën: Bewustwording

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *