Seksuele intimidatie #metoo

Gepubliceerd door MarianJose op

De media staat bol van de discussie over Seksuele Intimidatie. Het is tijd dat vrouwen het niet langer pikken om door een man seksueel geïntimideerd te worden. En het beperkt zich niet alleen tot de werkvloer. Ook in de privésfeer bestaat het. Zelfs in relaties.

Ik weet ook uit ervaring wat het met je doet.

Tot nu toe gaat het in de media vooral over de situaties op de werkplek. En dat zorgde eerst nog niet voor herkenning bij mij. Tot ik vanochtend ook eens ging kijken wat de wettelijke omschrijving van Seksuele Intimidatie is: “Seksuele Intimidatie is iedere vorm van toenadering of seksueel gedrag wat door het slachtoffer als ongewenst wordt ervaren. Seksuele Intimidatie is strafbaar wanneer die gepaard gaat met ongewenste ontuchtige handeling”

Gek is het eigenlijk wel dat ik totdat ik die omschrijving las, mezelf erop betrapte dat hetgeen ik had meegemaakt bagatelliseerde, omdat het in de privésfeer was gebeurd. Maar hoezo zou dat minder ‘erg’ zijn als dat het op de werkplek gebeurde.

Ik weet uit ervaring dat zelfs een partner je seksueel kan intimideren. Zeker als je zelf het gevoel hebt, afhankelijk te zijn van de partner.

Ik ken veel vrouwen die in zulke situaties zitten. Die ook dag in, dag uit, maand in maand uit, jaren langs laten intimideren door hun partner. En tegen hun zin tot seks gedwongen worden. Of zich laten kleineren met seksueel getinte opmerkingen in het bijzijn van vrienden van de partner.

Ik ken vrouwen die het op de werkplek is overkomen. Die in het nauw gedreven worden door een hogergeplaatste.

Ik weet uit ervaring wat het met je doet. Ik voelde me heel erg klein en nietig. Voelde me vies. En vooral niet begrepen. Als ik het al eens aan iemand vertelde, kreeg ik steevast de reactie: ‘waarom ga je dan niet weg?’

En dit nu opschrijven geeft zelfs ook weer een onbehagelijk gevoel. De kans is groot dat ook nu mensen met allerlei opmerkingen en kritiek komen. Zo van: ‘ ja maar dit is anders, want als het je baas is dan is het erger omdat je niet zo maar van baan kunt veranderen’ of ‘als het je baas is, dan kan je wel je droombaan of carrière vergeten als je er tegen in gaat en dat is toch anders dan in een relatie’

Alsof als het je in de privésfeer gebeurt minder erg is. Ook daar kunnen dingen meespelen als dromen die uiteen zullen vallen als je er niet in mee gaat. En als je in zo’n relatie zit, stap je er ook niet zomaar uit, omdat er veelvuldig gedreigd wordt met de meest vreselijke dingen als je ook maar uit de relatie wilt stappen.

Nogmaals mijn mening is dat het één niet minder erg is dan het ander. Elke situatie waarin iemand gedwongen wordt om iets toe te laten wat ie niet wil, is even erg!

Ja mensen zullen van alles op te merken hebben als je eindelijk naar buiten durft te komen met wat jou is overkomen. Maar dan denk ik nu: ‘ja het is waar, ‘de beste stuurlui staan aan wal’.

Wees blij dat het jou niet is overkomen, maar verplaats je eens in een ander die het wel is overkomen in plaats van kritiek te geven of het af te doen met ‘je had wel weg kunnen gaan’ of ‘ik had dat niet zo ver laten komen’. Laten we alsjeblieft elkaar meer vanuit liefde en warmte benaderen.

Dat mensen kritiek zullen hebben ja dat is zo, maar toen ik het op een eerder moment aan mensen vertelde, die ik gevoelsmatig vertrouwde, kreeg ik juist lovende woorden, zoals ‘wat goed joh dat je dat hebt overwonnen’, ‘wow, ik vind je nu nog sterker dan ik altijd al vond’

Laat de kritiek die een ander heeft je niet tegenhouden om jouw waarheid te spreken en te zeggen wat jou is gebeurd en hoe jij je daarbij voelt. Laat je niet tegen houden om in jouw Grootsheid te stappen.

De kritiek zegt meer over de ander dan over jou. Als ik me wat zou aantrekken van wat anderen te zeggen hebben, had ik deze blog niet eens geschreven. Maar ik voelde zo dat deze woorden er uit moesten, dat ik achter mijn laptop ben gaan zitten om te schrijven. Dus houd jij je alsjeblieft niet langer klein om wat een ander van jou zou kunnen denken!

De laatste keer dat het mij gebeurde in een relatie is de aanleiding geweest dat ik met mijn zelfbewustwording reis ben begonnen. Zodat me dit nooit weer zou gebeuren. Niet uit boosheid, verdriet of verbittering, maar vanuit mijn Innerlijke Kracht. En geloof me die kracht hebben we allemaal in ons.

Ik ben boeken gaan lezen, workshops en trainingen gaan volgen. Coaching opleidingen gaan doen. Tijdens mijn opleidingen werd je echt uitgenodigd om ook je eigen stukken te helen. Dat heb ik gedaan. Ik ben de diepte ingegaan. Door alle pijnlijke stukken gegaan. In de eerste instantie om me zelf te helen, sterker te maken en mezelf in mijn kracht te zetten. En daarna om andere mensen te laten ontdekken dat zij die kracht ook in zich hebben.

Het is volgens mij niet voor niets dat deze zaken nu allemaal naar boven komen.

Er gebeurt ook energetisch veel op dit moment. Aan alle kanten voelt het of we steeds dichter bij een omwenteling komen. Er zat de afgelopen tijd iets in de energie van de aarde, wat er voor zorgde dat we net dat duwtje in de rug krijgen. Die energie geeft drang tot handelen. En deze energie gaat nog door.

Maar deze energie brengt ook gevoelens naar boven van ‘het helpt toch niet’, het heeft geen zin’. Op die momenten van is het belangrijk om weer terug te gaan naar je innerlijke zelf en jezelf af te vragen wat jij wilt. Welke sprong in het diepe jij nu wilt wagen, zodat je verder komt, in plaats van te blijven waar je bent.

Laat zien hoe Groots jij bent en heb er vertrouwen in dat het nu de tijd is om je kracht weer terug te nemen.

Door hetgeen mij is overkomen, is het mijn missie geworden om vrouwen d.m.v. mijn coaching zichzelf zo sterk maken vanuit hun Innerlijke Kracht, zodat ze zich niet afhankelijk voelen van een man, in welke positie dan ook.

Als coach en ervaringsdeskundige geef ik graag mee dat het heel belangrijk is om je Innerlijke Kracht te vinden en op die manier te helen wat je hebt meegemaakt. Ik zeg altijd: Zodra je jouw verhaal na goede begeleiding kunt vertellen zonder emoties is het echt geheeld. (Dit is anders dan je verhaal emotieloos kunnen vertellen vanuit een soort overlevingsstrategie)

Is het echt geheeld dan is het een hoofdstuk uit een boek in je verleden, maar heeft het geen invloed meer op je heden. Zolang je nog emoties hebt over hetgeen gebeurd is, heeft de ander die jou iets heeft aangedaan in feite nog steeds macht en ben jij nog steeds het slachtoffer. Daarboven uitstijgen maakt je zo sterk! Dan ben je geen slachtoffer meer maar de Overwinnaar! (Dit geldt overigens niet alleen voor dit onderwerp)

En ik ben echt niet Superwoman. Als ik het kan kan jij het ook om uit te stijgen boven hetgeen jij hebt meegemaakt. Het is nu duidelijk de tijd dat vrouwen laten zien dat ze sterk zijn. En hun Grootsheid mogen laten zien. Het is tijd voor jou! #metoo

Heb jij mijn steun in de rug nodig, aarzel dan niet en neem contact met me op!

Voel je dat ik degene ben die jou verder kan helpen, aarzel dan niet en vraag vandaag nog een Verhelderende Doorbraaksessie aan. Dan gaan we ontdekken hoe ik jou kan begeleiden op jouw pad.

Woon je niet in de buurt van Groningen? Geen probleem: mijn coaching kan ook via SKYPE plaatsvinden.

Ik kijk er naar uit jou te begeleiden op weg naar jouw stralende toekomst.

Liefs,

Marian-José

Ik ben heel benieuwd of mijn verhaal je geraakt heeft. Heeft het je inzichten gegeven? Ook ben ik benieuwd naar jouw dromen. Wil je het met me delen in een reactie hieronder? Dat zou ik echt super waarderen. En het helpt ook vrouwen die misschien nog niet zo ver zijn om zich gesteund te voelen door de woorden die jij schrijft.

Ken je vrouwen waar je deze blog mee wilt delen? Fantastisch als je hem doorstuurt. Alvast bedankt!

Ik vind het super om met je te connecten op Facebook. Onder deze blog kun je mijn facebookpagina vinden en liken.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram
Google+
Google+
https://www.marianjosevalk.nl/seksuele-intimidatie-metoo/
Categorieën: Bewustwording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *